ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κατεχόμενα: Νέο ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού

Σε απομόνωση η ιρανικής καταγωγής ασθενής στην Λευκωσία

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τουρκοκυπριακό τύπο, το βράδυ της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι ένας πολίτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας που παρουσιάζει συμπτώματα του νέου ιού μεταφέρθηκε για εξετάσεις από την κατεχόμενη Αμμόχωστο στην Λευκωσία.

Η ιστοσελίδα Haber Kıbrıs μεταδίδει την πληροφορία ότι ένας Ιρανός πολίτης μεταφέρθηκε από την Αμμόχωστο στο «Κρατικό Νοσοκομείο Μπουρχάν Ναλμπάντογλου» της Λευκωσίας επειδή υπάρχουν υποψίες για τον ιό του κορωνοϊού.

Πρόκειται για δεύτερο κρούσμα στα κατεχόμενα μέσα σε λίγες ημέρες. Στην πρώτη περίπτωση τα αποτελέσματα των εξετάσεων που στάλθηκαν στην Τουρκία ήταν αρνητικά.

Σύμφωνα με τα τ/κ μέσα η ιρανικής καταγωγής γυναίκα πρώτα αποτάθηκε σε νοσοκομείο της Αμμοχώστου δηλώνοντας στους ιατρούς συμπτώματα που προϊδεάζουν για τον νέο ιό. Συγκεκριμένα, οι ιατροί παρατήρησαν βήχα και πυρετό.

Στην συνέχεια η γυναίκα τέθηκε σε απομόνωση στην Λευκωσία και ξεκίνησαν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την τ/κ εφημερίδα Γιενί Ντουζέν, ο λεγόμενος υπουργός Υγείας Αλί Πιλλί δήλωσε ότι ο ιρανικής καταγωγής ασθενής εισήχθη στο νοσοκομείο με την διάγνωση της πνευμονίας και ότι η θεραπεία έχει ξεκινήσει. Ο κ. Πιλλί πρόσθεσε ότι η γυναίκα βρίσκεται στα Κατεχόμενα για περισσότερο από 1 μήνα.

Πηγή: Η Καθημερινή / Του Νίκου Στέλγια

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X