ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καταστράφηκε ολοσχερώς το σκάφος στη μαρίνα Αγίας Νάπας

Διερευνώνται τα αίτια

Ολοσχερώς καταστράφηκε σκάφος μήκους 15 μέτρων από πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 18:30 χθες σε σκάφος που ήταν ελλιμενισμένο στη μαρίνα Αγίας Νάπας.

Σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα «Χ» ο Ανδρέας Κεττής, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφέρει ότι «ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αμμοχώστου ανταποκρίθηκε με τρία πυροσβεστικά οχήματα για κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε σε ελλιμενισμένο σκάφος που βρισκόταν στο νότιο λιμενοβραχίονα της μαρίνας Αγίας Νάπας. Για την κατάσβεση της φωτιάς έγινε παραγωγή αφρού ενώ οι πυροσβέστες έκαναν χρήση αναπνευστικών συσκευών».

Το σκάφος, προσθέτει ο κ. Κεττής «ήταν μήκους 45 ποδών κατασκευασμένο από Fiberglass, ήταν εν πλω όταν προκλήθηκε η πυρκαγιά κατά την είσοδο του στη μαρίνα και εντοπίστηκε από υπαλλήλους της μαρίνας οι οποίοι το ρυμούλκησαν σε ασφαλή προβλήτα».

«Τα έξι άτομα που επέβαιναν στο σκάφος κατέβηκαν με ασφάλεια πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ από την πυρκαγιά δεν κινδύνευσαν αλλά σκάφη», αναφέρει.

Το σκάφος είναι «μισοβυθισμένο και τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε συνεργασία με όλα τα αρμόδια κρατικά τμήματα».

*Βίντεο από ΑΛΦΑ

Εν τω μεταξύ σε γραπτή δήλωση εκ μέρους της μαρίνας Αγίας Νάπας, ο Κώστας Φυτιρής, Διευθυντής της μαρίνας, αναφέρει ότι γύρω στις 18.40 της Κυριακής 16 Ιουνίου «σκάφος αναψυχής μήκους 15 μέτρων, ουκρανικής ιδιοκτησίας ζήτησε άδεια εισόδου στη μαρίνα, ωστόσο κατά την είσοδό του διαπιστώθηκε από το κέντρο ελέγχου της μαρίνας ότι υπήρχε καπνός και ένδειξη πυρκαγιάς εσωτερικά του σκάφους».

Προσθέτει ότι «το σκάφος άμεσα απομονώθηκε και διασώθηκαν όλοι οι επιβαίνοντες από το προσωπικό της μαρίνας. Τοποθετήθηκε δίκτυ αντιρρύπανσης περιμετρικά του σκάφους ώστε να μην κινδυνέψουν άλλα σκάφη και άρχισε η πυρόσβεσή του από το προσωπικό της Μαρίνας και της Λιμενικής Αστυνομίας μέχρι την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας».

Ο κ. Φυτιρής σημειώνει ακόμα στη γραπτή του δήλωση ότι «ο Πυροσβεστικός Σταθμός της περιοχής ανταποκρίθηκε με τρία οχήματα και δώδεκα πυροσβέστες. Η πυρκαγιά στο εσωτερικό του σκάφους είχε ήδη επεκταθεί λόγω των εύφλεκτων υλικών κατασκευής και των καυσίμων του σκάφους».

Αναφέρει επίσης ότι «παρά την τεράστια και φιλότιμη προσπάθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του προσωπικού της μαρίνας, το σκάφος, καταστράφηκε ολοσχερώς. Το ατύχημα εξετάζεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τη Λιμενική Αστυνομία».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X