ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κατάρρευση Thomas Cook - 8.000 τουρίστες εγκλωβισμένοι στην Κύπρο

Προγραμματιστηκαν οι πρώτες τέσσερις πτήσεις για τους τουρίστες της Thomas Cook

Το 4,1% της ετήσιας επιβατικής κίνησης στα κυπριακά αεροδρόμια ανήκε στην Thomas Cook, η κατάρρευση της οποίας προκάλεσε την ακύρωση επτά πτήσεων σήμερα από και προς Σκανδιναβικά αεροδρόμια για την Λάρνακα και μιας πτήσης από και προς το Μάντσεστερ για Πάφο.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας των αεροδρομίων Hermes, οκτώ χιλιάδες άτομα βρίσκονται στην Κύπρο αυτές τις ημέρες τα οποία επρόκειτο να αναχωρήσουν με αεροπλάνα της εταιρείας.

Η Hermes αναφέρει επίσης ότι το 4,1% της ετήσιας επιβατικής κίνησης στα κυπριακά αεροδρόμια ανήκε στην Thomas Cook.

Από αυτό το ποσοστό το 2,5% αφορούσε τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο, το 1,4% από σκανδιναβικές χώρες και το 0,2% από Γερμανία.

Έως το τέλος του 2019 η εταιρία είχε κλεισμένες σε Λάρνακα και Πάφο 456 χιλιάδες θέσεις για Ηνωμένο Βασίλειο, Σκανδιναβικές χώρες και Γερμανία.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την Hermes, από τους 230.000 τουρίστες που ανέλαβε η εταιρεία, έχουν έρθει και έχουν φύγει 185.000 άτομα.

Στον όμιλο της Thomas Cook ανήκουν τρεις αεροπορικές εταιρίες, η Thomas Cook UK, η Thomas Cook Scandinavian και η Thomas Cook Condor.

Για τους επιβάτες που είναι να επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την Hermes, η εταιρεία έχει διευθετήσει να γίνει επιστροφή τους από άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Προγραμματιστηκαν οι πρώτες τέσσερις πτήσεις για τους τουρίστες της Thomas Cook

Τέσσερις πτήσεις, μια από το αεροδρόμιο Λάρνακας και τρεις από το αεροδρόμιο Πάφου, έχουν προγραμματιστεί για να μεταφέρουν τους τουρίστες που θα ταξίδευαν μέσω της εταιρείας Thomas Cook.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή της διαχειρίστριας εταιρίας αεροδρομίων Hermes, οι πτήσεις αφορούν επιβάτες των οποίων οι πτήσεις για το διάστημα 23-25 Σεπτεμβρίου ακυρώθηκαν.

Όπως αναφέρθηκε, οι νέες πτήσεις θα διεκπεραιωθούν από τις εταιρείες Titan Airways, EasyJet και Miami Air International.

Η προγραμματισμένη για σήμερα (19:25) πτήση της Condor προς Φρανκφούρτη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί κανονικά.

Η Hermes ενημερώνει επίσης πως την εβδομάδα 23-29 Σεπτεμβρίου ακυρώνονται 32 πτήσεις μετ’ επιστροφής από τις αεροπορικές εταιρείες του ομίλου Thomas Cook, 24 προς Λάρνακα και οχτώ προς Πάφο.

Για άλλες πέντε πτήσεις (4 της Thomas Cook Scandinavia και μία της Condor) αναμένεται ενημέρωση.

Οι πληροφορίες

Λόγω αναστολής της λειτουργίας της Thomas Cook, όλες οι πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου προς το Ηνωμένο Βασίλειο ακυρώνονται. Οι επιβάτες που επηρεάζονται, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα thomascook.caa.co.uk για περισσότερες πληροφορίες.

Οι επιβάτες οι οποίοι θα ταξίδευαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, πριν τις 6 Οκτωβρίου 2019, θα ταξιδεύσουν χωρίς οποιοδήποτε κόστος. Αξίζει να σημειωθεί πως λειτουργεί 24ωρη γραμμή βοήθειας για εξυπηρέτηση των πελατών της Thomas Cook στο εξωτερικό, αλλά και των πελατών με μελλοντικές κρατήσεις.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: +0300 303 2800 για όσους καλούν από το Ηνωμένο Βασίλειο και +44 1753 330330 για όσους καλούν από άλλες χώρες του εξωτερικού.

Οι πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν σήμερα, 23 Σεπτεμβρίου 2019, από την Thomas Cook Scandinavia, έχουν ακυρωθεί.

Συνεχής ενημέρωση στους επιβάτες, παρέχεται μέσω της ιστοσελίδας μας. Προς αποφυγή οποιασδήποτε ταλαιπωρίας, οι επιβάτες καλούνται να αποφύγουν την προσέλευσή τους στο αεροδρόμιο. Η πτήση της αεροπορικής εταιρείας Condor (DE1661), η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα 23 Σεπτεμβρίου 2019, θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Επίσης σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών οι Κύπριοι πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό και επηρεάζονται, μπορούν να επικοινωνούν επίσης με το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών στο +357 22801000. Για επηρεαζόμενους Κύπριους πολίτες που βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, δύναται να επικοινωνούν απευθείας με την Ύπατη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Γραφείο Τουρισμού στο +44 2073214170 (ώρες γραφείου 09:00-16:30, τοπική ώρα).

Οδηγίες Τράπεζας Κύπρου προς τους πελάτες της για το κλείσιμο της Thomas Cook

Οδηγίες προς τους πελάτες της για το κλείσιμο των εταιρειών της Thomas Cook συμπεριλαμβανομένων και της Thomas Cook Airline, δίνει η Τράπεζα Κύπρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι πελάτες πρέπει πρώτα να απευθυνθούν στην ιστοσελίδα της Thomas Cook (https://thomascook.caa.co.uk/) για περαιτέρω πληροφορίες και για διευθέτηση του εισιτηρίου τους και των ταξιδιωτικών πακέτων τους.

Σε περίπτωση που δεν τους δοθεί λύση, σημειώνει η Τράπεζα Κύπρου, οι πελάτες θα πρέπει να απευθυνθούν στην ιστοσελίδα της Τράπεζας www.bankofcyprus.com, στην Υπηρεσία 1Bank στο τηλέφωνο 800 00 80 ή στο 00357 22 12 8000 (αν καλούν από το εξωτερικό) και στα καταστήματα της Τράπεζας.

Oδηγίες προς χρήστες καρτών Ελληνικής Τράπεζας μετά την κατάρρευση της Thomas Cook

Οδηγίες εξέδωσε η Ελληνική Τράπεζα προς χρήστες καρτών της που πιθανόν να επηρεάζονται από το κλείσιμο του Ομίλου της Thomas Cook, από την αγορά αεροπορικού εισιτηρίου ή ταξιδιωτικού πακέτου.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι πελάτες της Thomas Cook προτρέπονται να απευθύνονται στην ιστοσελίδα https://thomascook.caa.co.uk/ για περαιτέρω πληροφορίες και για διευθέτηση του εισιτηρίου και των ταξιδιωτικών πακέτων τους, καθώς και για πιθανή αποζημίωσή τους.

Προστίθεται ότι σε περίπτωση που δεν καταστεί εφικτή η εξυπηρέτησή τους μέσω της πιο πάνω διαδικασίας, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της Ελληνικής Τράπεζας στο τηλέφωνο 8000 9999 (+357 22500500 αν καλείτε από εξωτερικό) ή με καταστήματα της Ελληνικής Τράπεζας.


 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση