ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καταγράφουν τις ζημιές της χτεσινής πυρκαγιάς στην Πάφο

Οι πληροφορίες που έχουν για ζημιές αφορούν άγρια βλάστηση, δέντρα και κάποια υποστατικά αποθηκών.

ΚΥΠΕ

Τις ζημιές που άφησε η χτεσινή πυρκαγιά στην Επαρχία Πάφου καταγράφουν λειτουργοί της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου, σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου. 

Όπως ανέφερε η κ. Λάμπρου, η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου βρίσκεται από χτες σε συνεχή επικοινωνία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Πολιτική Άμυνα και το Υπουργείο Εσωτερικών μετά την εκδήλωση της μεγάλης πυρκαγιάς στις περιοχές Γιόλου – Μηλιού και Σίμου – Δρύμου.
 
Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ. Λάμπρου ανέφερε πως έχουν βοηθήσει χτες στο έργο της κατάσβεσης με αποστολή μηχανημάτων αλλά και βυτιοφόρου, παρακολουθώντας στενά την κατάσταση και ενημερώνοντας και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σήμερα, συνέχισε, γίνεται μια πρώτη διερεύνηση διότι, όπως είπε, οι πληροφορίες που έχουν για ζημιές αφορούν άγρια βλάστηση, δέντρα και κάποια υποστατικά αποθηκών. 

Πρόσθεσε επίσης, πως η Επαρχιακή Διοίκηση μαζί με το Υπουργείο Εσωτερικών καλύπτουν οικιστικές μονάδες αφού εξετάσουν και τα θέματα της κάλυψης από τις ασφαλιστικές εταιρείες ή και επαγγελματικά υποστατικά αλλά και για κάποια οχήματα.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, συνέχισε, γίνεται μια διερεύνηση με τους λειτουργούς της Επαρχιακής Διοίκησης για τις υφιστάμενες ζημιές ενώ είπε ότι δεν υπάρχουν στο παρόν στάδιο πληροφορίες για καταστροφές σε κατοικίες, πέραν από κάποιες περιφράξεις και κάποια γεωργικά υποστατικά.

Είπε ακόμη πως τις  καταστροφές σε φυτείες και σε γεωργικά υποστατικά θα τις εξετάσει το Τμήμα Γεωργίας. Επιτόπια έρευνα στο μεταξύ γίνεται και από κλιμάκιο του Τμήματος Γεωργίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X