ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καταγγελίες για μέτρα: Μόνο τότε πρόστιμο σε πελάτη

Πότε τιμωρείται ο επιχειρηματίας

24news team

Η Αστυνομία συνεχίζει αδιάκοπα τους εντατικούς ελέγχους Παγκύπρια, για την τήρηση των μέτρων που λαμβάνονται για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19.

Πότε όμως τιμωρείται ο επιχειρηματίας και πότε ο θαμώνας, αν διαπιστωθεί παράβαση;

Πελάτες

Το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τον γενικό πληθυσμό σε κλειστούς χώρους, με ποινή 300 ευρώ σε περίπτωση που δεν τηρείται, έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό το Υπουργείο Υγείας.

Μόνο σε αυτή τη περίπτωση τιμωρείται ο πελάτης. Δηλαδή, αν εντοπιστεί να μην φέρει προστατευτική μάσκα σε χώρο όπου είναι υποχρεωτικό (λ.χ. υπεραγορές, περίπτερα κ.α.)

Σε καφετέριες και μπαρ δεν τίθεται θέμα μάσκας από πελάτη.

Επιχειρηματίες

Οι επιχειρηματίες και οι ιδιοκτήτες υποστατικών, τιμωρούνται αν εντοπιστεί υπάλληλος που να μην φέρει μάσκα, ή αν προκύπτει θέμα συνωστισμού.

Σε καφετέριες και μπαρ θυμίζουμε ότι δεν επιτρέπεται ο χορός, ενώ πρέπει να τηρούνται όλα τα εξαγγελθέντα μέτρα (λ.χ. αποστάσεις μεταξύ τραπεζιών, συγκεκριμένος αριθμός προσώπων στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, συγκεκριμένος αριθμός προσώπων σε τραπέζια κ.α).

Σημειώνεται ότι υπάρχουν και περιπτώσεις που καταγγέλλονται υπάλληλοι. Αν για παράδειγμα υπάλληλος περιπτέρου εντοπιστεί να εξυπηρετεί χωρίς να φέρει μάσκα, δεν θα καταγγελθεί ο ιδιοκτήτης, αλλά αυτός.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news team

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση