ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καταγγελία 9χρονου μαθητή: Σε διαθεσιμότητα ο εκπαιδευτικός

«Σεβαστή η απόφαση αλλά μας ξενίζει η χρονική συγκυρία»

Μέσω τηλεφώνου τη Δευτέρα (23/09) ενημερώθηκε ο δικηγόρος του δασκάλου για το ότι θα τεθεί σε διαθεσιμότητα ο εκπαιδευτικός που κατηγορείται ότι κτύπησε εννιάχρονο μαθητή στη Λεμεσό στις 18 Σεπτεμβρίου. Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός να σημειωθεί πως δεν τελεί υπο κράτηση και βρίσκεται κανονικά στο σχολείο όπου εξασκεί τα καθήκοντα του.

«Πήρε τηλέφωνο ο δικηγόρος του χθές (Δευτέρα 23/09) και ενημερώθηκε ότι θα τον έθεταν σε διαθεσιμότητα» ανέφερε στην «Καθημερινή» ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους. «Είναι κάτι που προβλέπεται από τη διαδικασία σε περιπτώσεις όπου η καταγγελία είναι πολύ σοβαρή. Αυτό βεβαίως δεν συνεπάγεται ενοχή εναντίον στον εκπαιδευτικό» συνέχισε ο κ. Χαραλάμπους.

Σημείωσε πως ένας εκπαιδευτικός τίθεται σε διαθεσιμότητα για να διευκολυνθούν οι διαδικασίες και να μην παρεμποδιστούν οι έρευνες, σημειώνοντας παρόλα αυτά πως «εμάς μας έχει ξενίσει που εδώ και μια εβδομάδα ο εκπαιδευτικός βρίσκεται κανονικά στο σχολείο και προκύπτει τώρα η απόφαση περί διαθεσιμότητας», θέτοντας το ερώτημα ως προς το τι εξυπηρετεί αυτή η απόφαση από τη στιγμή που όλο αυτό το διάστημα ο εκπαιδευτικός βρισκόταν κανονικά στο σχολείο.

Τονίζεται πως αρμόδια αρχή για να θέσει σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικό λειτουργό είναι η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και όχι το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο απλά παραπέμπει το φάκελλο της υπόθεσης στην εν λόγω αρμόδια Επιτροπή.

Σημειώνεται πως το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης (18/09) ο συγκεκριμένος δάσκαλος αφού ανακρίθηκε από την Αστυνομία, κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος.

Πηγή: Η Καθημερινή 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση