ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάφος: «Αρκέψαν να πυροβολούν τους μιτσιούς...»

Το ξέσπασμα του πατέρα στο 24News

Καταδίωξη νεαρών προσώπων σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Πάφο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, γύρω στις 1:20 τα ξημερώματα της Πέμπτης 26/9, μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, κατά την διάρκεια περιπολίας αντιλήφθηκαν τετράτροχη μοτοσυκλέτα να κινείται ύποπτα στην περιοχή της Αργάκας.

Τα μέλη της δύναμης έκαναν σήμα στα δύο πρόσωπα να σταματήσουν ωστόσο ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή.

Οι αστυνομικοί στην προσπάθεια τους να σταματήσουν τους δύο νεαρούς έριξαν προειδοποιητικούς πυροβολισμούς αλλά τα δύο πρόσωπα κατάφεραν να διαφύγουν.

Λίγη ώρα αργότερα δύο πρόσωπα, ηλικίας 22 και 19 ετών πήγαν στο Νοσοκομείο Πολεώς Χρυσοχούς με τραύματα στα πόδια. Σύμφωνα με την Αστυνομία η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται εκτός κινδύνου.

Καταγγελίες αναφέρουν ότι οι Αστυνομικοί βρίσκονταν στην περιοχή με πολιτικά ρούχα και αμάξι όταν έκαναν σήμα στους δύο νεαρούς να σταματήσουν. Εξάλλου, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, εξαιτίας των πυροβολισμών των μελών της Αστυνομίας, οι επιβαίνοντες στην μοτοσυκλέτα τραυματίστηκαν στα πόδια από τα πυρά.

«Πυρά» και από τον πατέρα

Σε επικοινωνία του 24Νews με τον πατέρα του 19χρονου, Μακάριο Παναγιώτου, μας επιβεβαίωσε τις καταγγελίες που αναφέρουν ότι οι Αστυνομικοί βρίσκονταν στην περιοχή με πολιτική περιβολή. Όπως αναφέρει, οι δύο νεαροί δεν σταμάτησαν αφού ήταν αργά το βράδυ και δεν γνώριζαν ποιοι ήταν αυτοί που τους έκαναν σήμα. «Άρχισαν να πυροβολούν τους μιτσιούς πάνω στα πόδια, γίνεται να πυροβολούν έτσι χωρίς να έκαναν κάτι τα παιδιά;». Ακόμη, τονίζει ότι δεν ισχύουν τα όσα κατέθεσε ο αστυνομικός: «Πώς είναι δυνατόν να έχουν πάνω στην μοτοσυκλέτα προβολέα και κάτι μεταλλικό που νόμιζαν ότι είναι κυνηγετικό όπλο;», αναρωτήθηκε. Τέλος, τόνισε για άλλη μια φορά ο κύριος Παναγιώτου, τα όσα κατηγορούν τα παιδιά είναι αβάσιμα: «Δεν έχουν καμία απόδειξη για τα όσα λένε, είναι παραπληροφόρηση για να καλύψουν τα λάθη τους». 

Οι δύο νεαροί βρίσκονται στο νοσοκομείο σοκαρισμένοι, λέει ο πατέρας: «Στα καλά καθούμενα τους πυροβόλησαν στα πόδια και λίγα μέτρα μετά η μοτοσυκλέτα ανατράπηκε». Ο πατέρας του ενός εκ των δύο νεαρών έχει προχωρήσει σε καταγγελία στην Αστυνομία, όπως και στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Πάφου.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση