ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καταβάλλεται σήμερα η εφάπαξ χορηγία «Επιστροφή στο Σχολείο»

Η ανακοίνωση του Υφ. Κοινωνικής Πρόνοιας

Ανακοινώσεις

Το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας ενημερώνει ότι, σε συνέχεια της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, η εφάπαξ χορηγία με θέμα «Επιστροφή στο Σχολείο» θα καταβληθεί στους δικαιούχους, σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου 2022. Η εφάπαξ χορηγία θα παραχωρηθεί σε οικογένειες με τέκνα ηλικίας 4-18 ετών και αποτελεί μέρος της στοχευμένης δέσμης μέτρων που υιοθέτησε η Κυβέρνηση, με γνώμονα τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού που έχουν υποστεί τις επιπτώσεις των πληθωριστικών πιέσεων και της ακρίβειας.

Από την παραχώρηση της εφάπαξ χορηγίας θα επωφεληθούν συνολικά 33.861 οικογένειες ή 52.186 παιδιά. Το σύνολο της δαπάνης για την εφάπαξ χορηγία «Επιστροφή στο Σχολείο» ανέρχεται στα €3.3 εκ.. Επισημαίνεται ότι η χορηγία θα παραχωρηθεί μόνο μια φορά με τραπεζικό έμβασμα, αυτόματα και χωρίς να απαιτείται η συμπλήρωση αίτησης από τους δικαιούχους, στη βάση εισοδηματικών κριτηρίων και σύνθεσης της οικογένειας. Απαραίτητη προϋπόθεση η οικογένεια να λαμβάνει Επίδομα Τέκνου.

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι της εφάπαξ χορηγίας θα ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα (sms) αναφορικά με την καταβολή του ποσού.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση