ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καρναβάλι με... «κίτρινη προειδοποίηση»

Έντονες βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα

Χαµηλή πίεση και ασταθής αέρια µάζα θα επηρεάζουν την περιοχή, µέχρι την Τρίτη. Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόµενα δυνατό να είναι έντονα ή και παρατεταµένα. Στα ψηλότερα ορεινά ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο, ενώ σε περιοχή καταιγίδας πιθανό να πέσει και χαλάζι.

Κίτρινη Προειδοποίηση

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε το Σάββατο ο προγνώστης, Μιχάλης Μούσκος, «ισχυρές καταιγίδες πιθανόν να επηρεάσουν τοπικά την περιοχή. Η ένταση της βροχής δυνατόν να ξεπεράσει τα 35 χιλιοστόμετρα ανά ώρα». 

Η προειδοποίηση έχει ισχύ δώδεκα ωρών και συγκεκριμένα, από τις 06:00 το πρωί της Κυριακής, μέχρι και τις 18:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Και ισχυροί άνεμοι

Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά στα προσήνεµα, µέχρι ισχυροί 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 16 βαθµούς στα υπόλοιπα παράλια και στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος µε µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Βελτιώνεται σταδιακά

Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως το µεσηµέρι και το απόγευµα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, για να πλησιάσει τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Τρίτη, περίοδοι µε συννεφιά θα εναλλάσσονται µε κυρίως αίθριο καιρό, ενώ αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδες, κυρίως το µεσηµέρι και το απόγευµα. Στα ψηλότερα ορεινά δυνατό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση, για να κυµανθεί λίγο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από το µεσηµέρι θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 50 εκατοστά.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X