ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κάμερες τροχαίας: Αυτή είναι η κύρια παράβαση που εντοπίζουν

Πότε αρχίζουν να γράφουν οι νέες κάμερες

Δημήτρης Λουκά

Οι κάμερες τροχαίας εγκαταστάθηκαν με σκοπό να μειωθούν τα τροχαία δυστυχήματα ενώ η κύρια παρανομία που εντοπίζουν είναι η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

Το 24news, επικοινώνησε με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Τροχαίας Αρχηγείου, Χάρη Ευριπίδου, θέτοντας του ερωτήματα για το σύστημα φωτοεπισήμανης, το οποίο έχει τεθεί σε λειτουργία από την 1η Ιανουαρίου του 2022.

Σύμφωνα με τον κο. Ευριπίδου από τη λειτουργία του συστήματος και μέχρι τις 07/12/2022 έχουν καταγραφεί 155.000 περίπου περιστατικά ενώ από αυτά έχουν ταχυδρομηθεί γύρω στις 93.000.

Ερωτηθείς για το ποια είναι η κύρια παρανομία που εντοπίζει το σύστημα φωτοεπισήμανσης, απάντησε ότι είναι αυτή της υπέρβασης του ορίου ταχύτητας ενώ η δεύτερη είναι η παράβαση της άσπρης γραμμής.

Αναλυτικά οι αριθμοί ανά παράβαση

Μέχρι τις 07/12/2022 έχουν εντοπιστεί 78.875 αδικήματα για τα οποία έχει εκδοθεί εξώδικο πρόστιμο και το είδος της παράβασης έχει ως ακολούθως:

- Υπέρβαση του ορίου ταχύτητας- 60841
- Παράβαση του κόκκινου σηματοδότη - 4330
- Παράβαση της άσπρης γραμμής - 13001
- Χρήση κινητού τηλεφώνου - 432
- Χρήση άλλου αντικειμένου - 76
- Χωρίς ζώνη ασφαλείας- 185
- Χωρίς κράνος- 10

Νέες σταθερές κάμερες σε δράση

Όσον αφορά τις νέες σταθερές κάμερες, αυτές αναμένεται να πιάσουν δουλειά αρχές του νέου έτους, σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Τροχαίας Αρχηγείου.

Οι νέες κάμερες θα τοποθετηθούν σε ακόμη 4 σημεία που ελέγχονται από φώτα τροχαίας στην επαρχία Λευκωσία:

Λεωφόρο Μακαρίου - Σπύρου Κυπριανού
Λεωφόρο Γρίβα Διγενή - Προδρόμου
Λεωφόρο Λεμεσού - Αρμενίας
Λεωφόρο Στροβόλου - Μαχαιρά

Δυο διασταυρώσεις επαρχία Λεμεσού

Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου-Ν. Παττίχη
Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακάριος- Αγία Ζώνης

Σχετικά με το αν μειώθηκαν τα τροχαία ατυχήματα μετά και την εγκατάσταση των καμερών ο κος. Ευριπίδου απάντησε: «Αυτό θα είμαστε σε θέση να το απαντήσουμε αφού ολοκληρωθούν όλες οι φάσεις του συστήματος φωτοεπισμανσης και γίνει σύγκριση με προηγούμενα χρόνια».

Σημειώνεται πως αρκετοί πολίτες δεν έχουν πληρώσει το εξώδικό τους επικαλούμενοι οικονομικούς λόγους ενώ άλλοι αμφισβητούν την καταγγελία και προσφεύγουν στη δικαιοσύνη θεωρώντας ότι θα απαλλαχθούν από την πληρωμή του εξωδίκου.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X