ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το έστρωσε στο Τρόοδος και είναι σκέτη μαγεία!

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

24news team

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικρατούν στο νησί αφού σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή ενώ όπως αναφέρει η πρόγνωση της Υπηρεσίας από αργά το απόγευμα του Σαββάτου η κακοκαιρία θα υποχωρήσει. Να σημειωθεί πως, Τρίτη με Τετάρτη οι θερμοκρασίες μπορεί να φτάσουν στους 18-19 βαθμούς Κελσίου, που είναι περίπου 3-4 βαθμοί πιο πάνω από τις μέσες θερμοκρασίες για την εποχή.

Πάντως από το απόγευμα της Παρασκευής άρχισε και η χιονόπτωση στο Τρόοδος η οποία συνεχίστηκε και σήμερα χαρίζοντας μαγευτικές εικόνες.

Βίντεο από «ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ»  

Επικίνδυνοι δρόμοι λόγω χιονόπτωσης

Η Αστυνομία με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι λόγω χιονόπτωσης στην περιοχή Τροόδους, οι δρόμοι Προδρόμου – Τροόδους, Καρβουνά – Τροόδους και Πλατρών – Τροόδους, είναι ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας  

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 10 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και στον μείον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά όπου τοπικά θα επικρατεί παγετός.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση