ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κακοκαιρία με σφοδρούς ανέμους - Προσοχή στους δρόμους

Βροχές, καταιγίδες και χιόνι

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται σε όλους όσοι θα διακινηθούν στο οδικό δίκτυο σήμερα Παρασκευή 4 Ιανουαρίου, αφού λόγω των βροχερών καιρικών συνθηκών, αλλά και λόγω παγετού στις ορεινές περιοχές, οι δρόμοι σε διάφορες περιοχές είναι ολισθηροί, ενώ έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις σε δρόμους στα ορεινά.

Κατολίσθηση βράχων σημειώθηκε το βράδυ, στο δρόμο Γουρρίου – Φαρμακά, στην επαρχία Λευκωσίας, με αποτέλεσμα να έχει κλείσει η μία λωρίδα του δρόμου, στην κατεύθυνση προς Φαρμακά. Το σημείο του δρόμου έχει σηματοδοτηθεί.

Κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών σημειώθηκαν επίσης σε διάφορα σημεία στους δρόμους Γεράσας – Καλού Χωριού και Καλού Χωριού – Αγρού στην επαρχία Λεμεσού.

Λόγω παγετού, οι δρόμοι Καρβουνά – Τροόδους, Πλατρών – Τροόδους, Τροοδιτίσσης – Τροόδους, Προδρόμου – Τροόδους, είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες, αφού είναι επικίνδυνα ολισθηροί.

Οι δρόμοι Πεδουλά – Προδρόμου, Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς και Κακοπετριάς – Καρβουνά είναι ανοικτοί για όλα τα οχήματα, αλλά ολισθηροί λόγω βροχόπτωσης.

Στην επαρχία Πάφου, κλειστοί για την τροχαία κυκλοφορία είναι ο δρόμος Κελοκεδάρων – Νατάς – Αμαργέτη, λόγω υπερχείλιση του ποταμού Ζυριπιλλή και ο δρόμος Γαλαταριάς – Σαλαμιού, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ξερός. Περαιτέρω, το γεφύρι του ποταμού Τζιελεφού είναι κλειστό.

Πτώσεις βράχων σημειώθηκαν σε διάφορα σημεία στους δρόμους Χαλέτρια – Κελοκεδάρα – Αρμίνου – Φιλούσα και Αγίου Νικολάου – Καμινάρια.


Σάλος - Εμπλέκεται η Ειρήνη Καζαριάν σε «ροζ βίντεο»; (pics)


 

Λόγω λάσπης στο οδόστρωμα οι δρόμοι Σαλαμιού – Πραιτώρι και Κιδάσι – Μαντρειά – Πλατρών, είναι ολισθηροί, ενώ στις εν λόγω περιοχές επικρατεί πυκνή ομίχλη, με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι περιορισμένη.

Στο οδικό δίκτυο των πόλεων, δεν παρουσιάζονται οποιαδήποτε προβλήματα, πέραν της αναμενόμενης αυξημένης τροχαίας κίνησης τις πρωινές ώρες.

Καλούνται όσοι θα διακινηθούν στους δρόμους να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να τηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, προς αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.

Η πρόγνωση του καιρού 

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά, ενώ προοδευτικά θα επηρεαστούν και οι υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν, αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί ισχυροί 5 και παροδικά μέχρι πολύ ισχυροί 5 με 6 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά μέχρι το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και αργότερα πιθανό μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα παράλια. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσουν λίγα χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη στα ανατολικά, μέχρι ταραγμένη στα νότια παράλια και ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X