ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Βροχές, χιόνια και σφοδροί άνεμοι - Οι περιοχές που επηρεάζονται (Live εικόνα)

Το καιρικό φαινόμενο Ελπίς, συνοδευόμενο από ψυχρή αέρια μάζα, επηρεάζει την περιοχή

Το καιρικό φαινόμενο Ελπίς, συνοδευόμενο από ψυχρή αέρια μάζα, επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός σε αρκετές περιοχές θα καταστεί σύντομα κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά αυξημένες νεφώσεις αρχικά κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού και αργότερα στο βόρειο, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και παροδική χιονόπτωση στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά μέχρι σφοδροί, 7 μποφόρ. Παροδικά, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, θα πνέουν μέχρι θυελλώδεις, 8 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης, στα υπήνεμα, αλλά στα προσήνεμα πολύ κυματώδης και παροδικά μέχρι τρικυμιώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 14 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα παρατηρείται παγετός.


 Προσοχή! Αυτοί οι δρόμοι στο Τρόοδος είναι κλειστοί λόγω χιονόπτωσης


Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος με τοπικές βροχές κατά διαστήματα, καθώς και παροδική χιονόπτωση στα ορεινά και ενδεχομένως στα ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί, μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και αρχικά στα προσήνεμα μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ταραγμένη στα υπήνεμα και κυματώδης στα προσήνεμα. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στον 1 βαθμό στο εσωτερικό, γύρω στους 4 στα παράλια και γύρω στους μείον 7 στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, που πιθανό να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές και ελαφρά χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα, στις περισσότερες περιοχές, μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνια τοπικά στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους παρατεταμένα ή και έντονα. Τη νύκτα τα φαινόμενα θα καταστούν σταδιακά μεμονωμένα. Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές ή και καταιγίδα. Τοπικά στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση τη Δευτέρα και σταδιακά μικρή άνοδο μέχρι την Τετάρτη παραμένοντας όμως πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 41 εκατοστά.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X