ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κακόβουλη ενέργεια η πυρκαγιά στους «Χαρουπόμυλους»

Τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης εξετάζει η Αστυνομία

Yπό έλεγχο τέθηκε στις 20:10 η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χτες στις αποθήκες ( πρώην Χαρουπόμυλοι ) στην Πάφο, ενώ από προκαταρκτικές εξετάσεις φέρεται να τέθηκε κακόβουλα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 19:25 στις αποθήκες (πρώην Χαρουπόμυλοι) στην Πάφο, και συγκεκριμένα στην αίθουσα κινηματογράφου που λειτουργούσε παλιά στον συγκεκριμένο χώρο.

Για την κατάσβεση της φωτιάς έσπευσαν στο μέρος τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και όπως διαφάνηκε η πυρκαγιά ξεκίνησε στην οροφή μέρος της οποίας κατέρρευσε ευτυχώς πριν την άφιξη των μελών της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Επίσης τηλεσκοπική πλατφόρμα στο τέλος χρησιμοποιήθηκε για την κατάσβεση κάποιων σημείων στην οροφή του κτιρίου.

Η άμεση κατάσβεση της φωτιάς από τα μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας που έφεραν και αναπνευστικές συσκευές απέτρεψε τα χειρότερα, αφού το συγκρότημα γειτνιάζει με υπεραγορά, και διάφορα καταστήματα.

Από την φωτιά καταστράφηκαν καθίσματα του πρώην κινηματογράφου αλλά και η οροφή που ήταν από αμίαντο και πλακάζ καταστράφηκε ολοσχερώς.Η σκηνή τέθηκε υπό φρούρηση .

Τα ακριβή αίτια πρόκλησης της φωτιάς αναμένεται να διαφανούν με το πρώτο φως της ημέρας και με την επανέναρξη των εξετάσεων.

Σημειώνεται πως το συγκρότημα του πρώην Χαρουπόμυλων έχει παραχωρηθεί με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου στο Δήμο Πάφου.

Συνεργεία του Δήμου έχουν καθαρίσει τον χώρο και έχουν απομακρύνει σχεδόν όλα τα υλικά που ήταν μέσα ενόψει της ανακαίνισης που θα γίνει στα κτήρια.

Επανήρχισαν οι εξετάσεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής για τη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε χτες στους “Χαρουπόμυλους” για να διαλευκανθούν τα επακριβή αίτια της πρόκλησης της, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Μιχάλη Ιωάννου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις πρόκειται για "απερίσκεπτες ενέργειες πολύ νεαρών προσώπων".

Πρόσθεσε πως η Αστυνομία Πάφου προχωρεί στην εξέταση κλειστών κυκλωμάτων που βρίσκονταν στην περιοχή και ήταν σε λειτουργία, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι για την πρόκληση της πυρκαγιάς.

Όπως ανέφερε ο κ. Ιωάννου, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 19:23 σε εγκαταλελειμμένη αίθουσα κινηματογράφου στη Λεωφ. Απ. Παύλου στη Κάτω Πάφο (Χαρουπόμυλοι).

Για την κατάσβεση της ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τομ πυροσβεστικό σταθμό Πάφου με 3 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα.

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από σωρό από καθίσματα του κινηματογράφου μεταδόθηκε στην ξύλινη οροφή (επενδυμένη και με αμιάντους) του κτιρίου η οποία και κατέρρευσε.Το κτίριο ήταν εγκαταλελειμμένο και επρόκειτο να ανακαινιστεί από τον Δήμο. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 20.10 χτες το βράδυ.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση