ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Χαλασμός Κυρίου» φαίνεται το Σάββατο (Χάρτης)

Αναμένονται έντονη κακοκαιρία και εκτεταμένες βροχές σε πολλές περιοχές

Έντονα καιρικά φαινόμενα προβλέπεται ότι θα επηρεάσουν το νησί μας, σε αρκετές περιοχές, το προσεχές Σαββατοκύριακο, με τις άγριες διαθέσεις του καιρού να είναι περισσότερο αισθητές το Σάββατο. Τρεις διαφορετικές πηγές συνηγορούν ως προς την εκδήλωση φαινομένων, ενώ ήδη φαίνεται η πορεία και η έκτασή τους από τον διαδραστικό χάρτη του Windy.

Πρώτη η Μετεωρολογική Υπηρεσία, στο δελτίο που εξέδωσε το πρωί της Πέμπτης 12/09, αναφέρει ότι «το Σάββατο και την Κυριακή, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κατά διαστήματα, κυρίως το Σάββατο. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Παρασκευή, παραμένοντας πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ το Σάββατο θα σημειώσει πτώση, για να πλησιάσει τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Κυριακή δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας».

Ανάλογη πρόβλεψη δημοσιοποίησε και ο ερασιτέχνης Μετεωρολόγος, Τάσος Ιεροδιακόνου, μέσω της σελίδας του, «Weather Forecast Cyprus-Tasos Ierodiakonou», ο οποίος βλέπει και μια επέκταση των φαινομένων και σε παράλιες περιοχές την Κυριακή:

Τις πιο πάνω προβλέψεις για το καιρικό σκηνικό του Σαββατοκύριακου επαληθεύει και η ιστοσελίδα Windy.com, της οποίας ο παρακάτω διαδραστικός χάρτης δείχνει την πορεία των φαινομένων και την έκτασή τους:

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση