ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κάηκε έκταση περίπου 30 εκταρίων στον Κάθηκα

Από την πυρκαγιά απειλήθηκαν κατοικίες και υποστατικά, καθώς και το κρατικό δάσος Πέγειας

ΚΥΠΕ

Yπό πλήρη έλεγχο τέθηκε γύρω στις 21:00 του Σαββάτου η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει το απόγευμα σε περιοχή της κοινότητας Κάθηκα ενώ δυνάμεις πυρόσβεσης παρέμειναν στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων.

Όπως ανακοίνωσε το Τμημα Δασών από την πυρκαγιά κάηκε έκταση περίπου 30 εκταρίων καλυμμένη με δασική βλάστηση. Από την πυρκαγιά απειλήθηκαν κατοικίες και υποστατικά, καθώς και το κρατικό δάσος Πέγειας.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν γύρω στα 100 άτομα του Τμήματος Δασών με 19 πυροσβεστικά οχήματα, 11 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 4 πυροσβεστικά οχήματα, 1 πυροσβεστικό όχημα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, 6 προωθητές γαιών και 1 βυτιοφόρο. Στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης μέλη της Αστυνομίας, της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, τοπικές αρχές, κάτοικοι της περιοχής και εθελοντές.

Τέθηκε σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος 2 που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων. Επιχείρησαν συνολικά 7 πτητικά μέσα, 1 αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, 4 μισθωμένα αεροσκάφη και 2 μισθωμένα ελικόπτερα. Τον συντονισμό των εναέριων μέσων ανέλαβε ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι δυνάμεις πυρόσβεσης παρέμειναν στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων.

Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X