ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Ήθελε να το... κάνουν - Ανέβασε ροζ βίντεο και φωτογραφίες για εκδίκηση

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

24news team

Την απόλυτη φρίκη έζησε 15χρονη στα χέρια 25χρονου, ο οποίος την απήγαγε και την βίασε σε ερημικό χώρο. Ο 25χρονος κρίθηκε ένοχος μετά από ακροαματική διαδικασία και του επιβλήθηκε η ποινή των 11 χρόνων φυλάκισης, ωστόσο αυτός άσκησε έφεση με την πρόφαση ότι η ποινή του ήταν υπερβολική.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεσή του θεωρώντας πως όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε υπερβολικά, αλλά στην πράξη έτυχε επιείκειας.

Η απόλυτη φρίκη – Την τράβηξε από τα μαλλιά

Η 15χρονη δημιούργησε δεσμό με τον 25χρονο που διήρκησε για έξι μήνες. Ο δράστης ήθελε να έχουν ολοκληρωμένη σχέση με την ανήλικη κάτι που η ίδια δεν επιθυμούσε, λέγοντάς του ότι ήταν ακόμα μικρή. Τον Ιούνιο του 2019 ο κατηγορούμενος, καθώς βρίσκονταν στο σπίτι του, επιχείρησε να προχωρήσει, ωστόσο η 15χρονη τον απώθησε.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου, τον ίδιο μήνα και ενώ η 15χρονη περπατούσε προς την στάση λεωφορείου για να πάει στο σχολείο της, ο 25χρονος την αιφνιδίασε, την έπιασε από τα μαλλιά, την έβαλε στο αυτοκίνητο του και τη μετέφερε σε έρημο χώρο όπου την εξανάγκασε σε ανάρμοστες πράξεις, (σ.σ η ανήλικη υπέκυψε γιατί σε προηγούμενους τσακωμούς, ο 25χρονος την χαστούκισε ενώ υπήρξε και φορά που τράβηξε μαχαίρι), εν συνεχεία την βίασε και ακολούθως τη μετέφερε στο σχολείο της. Έκτοτε η 15χρονη διέκοψε κάθε επικοινωνία μαζί του.

Έστειλε τις φωτογραφίες σε συμμαθητές της με αποτέλεσμα η 15χρονη να υποστεί εξευτελισμό

Την εκδικήθηκε με ροζ φωτογραφίες και βίντεο

Τον Ιανουάριο, όμως, του 2020, ο 25χρονος ανάρτησε στο διαδίκτυο δύο φωτογραφίες από προσωπικές τους στιγμές. Η ανάρτηση, μάλιστα, έγινε σε πλαστό λογαριασμό που ο δράστης, δημιούργησε στο Instagram με το όνομα της 15χρονης. Ο καταδικασθέντας έστειλε τις φωτογραφίες σε συμμαθητές της ανήλικης με αποτέλεσμα αμέσως το συμβάν να διαδοθεί στο σχολείο και η 15χρονη να υποστεί εξευτελισμό και bullying. Τότε είχε παρέμβει η διευθύντρια του σχολείου και η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία.

Όταν η Αστυνομία, στα πλαίσια της υπόθεσης, προχώρησε σε έρευνα στην κατοικία του 25χρονου εντόπισε στο κινητό του τηλέφωνο, ροζ φωτογραφίες και βίντεο της ανήλικης.

Σημειώνεται ότι ο 25χρονος δεν παραδέχθηκε τις κατηγορίες και ως εκ τούτου έγινε ακρόαση στην οποία κλήθηκε ως μάρτυρας κατηγορίας η ανήλικη. Στο τέλος κρίθηκε ένοχος σε όλες τις κατηγορίες και του επιβλήθηκαν ποινές από 2 έως 11 έτη.

Η θέση του δικηγόρου του 25χρονου και η «πόρτα» του Ανώτατου

Ο δικηγόρος του τόνισε το νεαρό της ηλικίας του και το γεγονός ότι βίωσε στα παιδικά του χρόνια τον πόλεμο στην πατρίδα του, στην οποία δεν μπορεί να επιστρέψει, γεγονός που επέδρασε αρνητικά στην φυσιολογική του ανάπτυξη. Ζητά, είπε, μια δεύτερη ευκαιρία ώστε να γίνει ένα ωφέλιμο μέλος της κοινωνίας.

«Δεν έχουμε εντοπίσει κανένα στοιχείο που να καθιστά την ποινή έκδηλα υπερβολική. Ούτε και σφάλμα αρχής διαπιστώνεται σε βάρος του 25χρονου», σημειώνει καταληκτικά η απόφαση του Ανώτατου, το οποίο απέρριψε την έφεση.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

Μύρισε Πάσχα στη Lidl Food Academy

Μύρισε Πάσχα στη Lidl Food Academy

Η Lidl Κύπρου για ακόμα μία χρονιά υποδέχτηκε εκατοντάδες επισκέπτες στην εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΚΟΙΝΩΝΙΑ