ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπ. Παιδείας: Επιστρέφουν οι μαθητές από Μιλάνο

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

Tο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) ανακοινώνει ότι σχετικά με την ομάδα μαθητών/μαθητριών που βρίσκονται στο Μιλάνο για συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+ , ύστερα από τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τις ιταλικές Αρχές για αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού, το Πρόγραμμα ματαιώθηκε.

Ως εκ τούτου, αναφέρεται στην ανακοίνωση, το ΥΠΠΑΝ ανέλαβε πρωτοβουλία και έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες για επιστροφή των μαθητών/τριών στην Κύπρο το συντομότερο δυνατόν.

"Όσον αφορά Ιδιωτικές Σχολές ή άλλους φορείς που μπορεί να απευθυνθούν στο ΥΠΠΑΝ σχετικά με τη διοργάνωση ταξιδιών στην Ιταλία, το ΥΠΠΑΝ διευκρινίζει ότι ισχύουν οι σχετικές οδηγίες που δίνονται από το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Εξωτερικών", καταλήγει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα 

Δέκα μαθητές της τεχνικής εκπαίδευσης βρίσκονται στην Ιταλία, όχι στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής, αλλά στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» η παρουσία των κύπριων μαθητών στην Ιταλία έχει θορυβήσει το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μετά και την έκταση που προσλαμβάνουν τα περιστατικά κορωνοϊού στην Ιταλία, το συγκεκριμένο πρόγραμμα ακυρώθηκε και ήδη γίνονται συνεννοήσεις με το Υπουργείο Υγείας για αντιμετώπιση της όλης κατάστασης. Το κατά πόσο θα πραγματοποιηθεί η επιστροφή των 10 μαθητών στην Κύπρο δεν έχει ξεκαθαρίσει τελεσίδικα, ωστόσο γίνονται σκέψεις για επιστροφή τους.

Για το όλο θέμα όπως μαθαίνουμε θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση το επόμενο διάστημα.

Πηγή: Η Καθημερινή 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X