ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΙΣΟΤΗΤΑ - Επιτακτική η ανάγκη νέων φυλακών

Τι αναφέρει το Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ

ΚΥΠΕ

Ειναι επιτακτική η ανάγκη για κατασκευή νέων φυλακών, αναφέρει το Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ.

Σε επιστολή στην Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Άννα Προκοπίου Κουκκίδου με θέμα τον υπερπληθυσμό, αναφέρει ότι τα μέτρα που προτείνει η Υπουργός δεν λύνουν το πρόβλημα του υπερπληθυσμού και ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν πέραν των 1000 κρατουμένων, ενώ η χωρητικότητα της κλειστής φυλακής είναι στα 460 άτομα.

"Ακόμη και αν η ανοικτή φυλακή γίνει κλειστή, όπως δηλώσατε, με πρόσθετη χωρητικότητα 220 ατόμων, φτάνουμε στα 680 άτομα. Όπως αντιλαμβάνεστε, το πρόβλημα δεν επιλύεται, αλλά πρόκειται να δημιουργήσετε περισσότερα".

Είναι επιτακτική ανάγκη η κατασκευή νέων φυλακών, αναφέρει και σημειώνει ότι οι υφιστάμενες φυλακές, που χρονολογούνται από το 1894, βρίσκονται σε νεκρή ζώνη και σε κατοικημένη περιοχή.

Επιπρόσθετα, αναφέρει ότι τα υφιστάμενα κτήρια δεν είναι αντισεισμικά.

"Υποστηρίζουμε πάντα την αξιοπρέπεια και την ασφάλεια των κρατουμένων και του προσωπικού, και επιμένουμε ότι η επιτακτική ανάγκη για νέες, σύγχρονες και ασφαλείς φυλακές δεν μπορεί να αγνοείται/παραβλέπεται άλλο".

Τέλος, εκφράζει ανησυχία για την κατεύθυνση που παίρνουν οι αποφάσεις της Υπουργού και την επίδραση που θα επιφέρουν στην καθημερινή ζωή τόσο των κρατουμένων όσο και των συναδέλφων που εργάζονται στις Φυλακές.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X