ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ιδού τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Τι αποφασίστηκε μετά από σύσκεψη

Τα επιστημονικά επιδημιολογικά δεδομένα σε σχέση με τα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφονται στην Κύπρο τις τελευταίες εβδομάδες, παρουσίασαν το απόγευμα στην Υπουργό Υγείας Δρ Πόπη Κανάρη τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής Παρακολούθησης της νόσου Covid-19.

Στη σύσκεψη κλήθηκαν και παρέστησαν εκπρόσωπος του ΟΚΥπΥ, εκπρόσωπος της διεύθυνσης των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών καθώς και εκπρόσωποι της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας.

Κατά τη σύσκεψη αξιολογήθηκε η κατάσταση και αναφέρθηκε ότι υποστελέχη της «Όμικρον 2» με επικρατέστερο το στέλεχος JN.1, βρίσκονται σε έξαρση στο γενικό πληθυσμό και όχι σε φάση επιδημιολογικού κύματος. Ως εκ τούτου αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

· Επίδειξη αρνητικής εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19, με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 48 ωρών ή αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης (PCR) για την ασθένεια του COVID-19, με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 48 ωρών για επισκεπτήρια σε Οίκους Ευγηρίας, Νοσηλευτήρια, Εξωτερικά Ιατρεία, Οδοντιατρεία, Κλειστές Δομές και χώρους φιλοξενίας ευάλωτων ομάδων, σε πρόσωπα ηλικίας άνω των 12 ετών.

· Η χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου είναι υποχρεωτική για όλους τους εργαζόμενους καθώς και για επισκέπτες 12 ετών και άνω, στους εσωτερικούς χώρους των Οίκων Ευγηρίας και άλλων δομών φροντίδας και φιλοξενίας ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων καθώς και στους χώρους νοσηλείας, στα Εξωτερικά Ιατρεία, Οδοντιατρεία των Δημόσιων και Ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, σε Κλειστές Δομές και χώρους φιλοξενίας ευάλωτων ομάδων.

(Τα δύο πιο πάνω μέτρα θα περιλαμβάνονται σε Διάταγμα το οποίο θα κατατεθεί αύριο το πρωί στο Υπουργικό Συμβουλίο.)

· Η χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου είναι υποχρεωτική για όλα τα θετικά κρούσματα σε όλους τους χώρους που διακινούνται.
· Εμβολιασμοί στους εργαζόμενους και στους ενοίκους των Οίκων Ευγηρίας, και άλλων δομών φροντίδας και φιλοξενίας ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων μέσω κινητών μονάδων εμβολιασμού του Υπουργείου Υγείας.

(Τα δύο τελευταία αφορούν συστάσεις της Επιστημονικής Επιτροπής Παρακολούθησης της νόσου Covid-19)

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση