ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ένοχος ο Χατζηξενοφώντος για το στυγερό έγκλημα στο Στρόβολο

Το Κακουργιοδικείο πρόσθεσε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας

Στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας παρουσιάστηκε την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020,  ώστε  να αποφασιστεί εάν κρίνεται ένοχος και σε ποιές κατηγορίες, ο Μάριος Χατζηξενοφώντος.

Η απόφαση του Κακουργιοδικείου, καταγράφηκε σε 140 σελίδες οι οποίες αναγνώστηκαν εντός της αίθουσας.

Το Κακουργιοδικείο έκρινε ένοχο τον Μάριο Χατζηξενοφώντος στην υπόθεση του διπλού φονικού προσθέτοντας την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και αφαιρώντας αυτή της προμελέτης. 

«Είναι παραδεκτό ότι κύριος αυτουργός της δολοφονίας είναι ο Λοΐζος Τζιωνής. Πριν μεταβούν στην οικία των θυμάτων ο Τζίωνης ανέφερε ότι «εάν χρειαστεί να πεθάνουν, θα πεθάνουν». Δεν υπάρχει μαρτυρία για τον φόνο εκ προ μελέτης. Όλη η εμπλοκή του τον καθιστά υπόλογο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου.

Σημειώνεται επίσης ότι τον βρήκε ένοχο και στις άλλες κατηγορίες που αντιμετώπιζε οι οποίες είναι: ληστεία, συνωμοσία για κακούργημα, απαγωγή και μεταφορά επιθετικών οργάνων, καθώς και νυχτερινή διάρρηξη. Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου προκλήθηκε αναστάτωση με τους συγγενείς του Μάριου να ξεσπούν σε κλάματα. 

Στις 11/2 η ώρα 9 το πρωί, ο δικηγόρος του Μάριου Χατζηξενοφώντος θα αγορεύσει για μετριασμό της ποινής του και ακολούθως θα του επιβληθεί ποινή.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου ανέφερε ότι η μαρτυρία της Σάρας Σιαμς ήταν αξιόπιστη ενώ δεν πείστηκε από αυτήν του Χατζηξενοφώντος.

Ο Χατζηξενοφώντος ήταν ο εναπομείναντας κατηγορούμενος στην υπόθεση του διπλού φονικού που διαπράχθηκε στον Στρόβολο στις 20 Απριλίου 2018, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και την Ντίνα Στεργίου.

Θυμίζουμε ότι ο κατηγορούμενος, είναι το πρόσωπο που συνόδευσε τον Τζιωνή, στην οικία του άτυχου ζεύγους στην οδό Ζαλόγγου στον Στρόβολο και μετά την διάπραξη των φόνων, εισήλθε σε αυτή και αντίκρισε τα θύματα νεκρά.

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2019, ο δικαστής ανακοίνωσε ότι αποδείχθηκε εκ πρώτης όψεως υπόθεση για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Μάριος Χατζηξενοφώντος και στην συνέχεια ο κατηγορούμενος έδωσε ένορκη μαρτυρία ενώπιον Κακουργιοδικείου.

Οι ποινές στους άλλους τρεις

Θυμίζουμε ότι αρχικά είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης στην Sara Shams, τεσσάρων ετών και 6χρονη στον ετεροθαλή αδελφό του Τζιωνή, Λευτέρη Σολωμού. Οι δύο κατηγορήθηκαν για συνομωσία.

Στον Τζιωνή, ο οποίος είναι το πρόσωπο που σκότωσε το ζεύγος Χατζηγεωργίου, επιβλήθηκε δις δια βίου φυλάκιση. Όπως εξήγησε το δικαστήριο, επιβλήθηκε δια βίου φυλάκιση για τον φόνο του Γιώργου Χατζηγεωργίου και δια βίου φυλάκιση για τον φόνο της Ντίνας Σεργίου. Οι ποινές είναι διαδοχικές.  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X