ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Λευκωσία κρατά τα «σκήπτρα» του σοβαρού εγκλήματος (Πίνακας)

Στατιστικά στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του 2019

Δεν παύει το σοβαρό έγκλημα στην κοινωνία της Κύπρου να απασχολεί σχεδόν καθημερινά τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αστυνομίας Κύπρου.

Σε κάθε υπόθεση οι Αρχές καλούνται στον τόπο του εγκλήματος με απώτερο σκοπό την εξιχνίασή του και οι δράστες να βρεθούν αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη.

Φόνοι, απόπειρα φόνου, βιασμοί, εμπρησμοί/απόπειρες, ληστείες/εκβιασμοί, ναρκωτικά, καταστροφή περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, διαρρήξεις, κλοπές και άλλα, αποτελούν την λίστα του σοβαρού εγκλήματος της Αστυνομίας.

Τα μέλη της δύναμης σπεύδουν στο σημείο για συλλογή τεκμηρίων, την λήψη καταθέσεων και διερευνούν τις συνθήκες για κάθε υπόθεση.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Αστυνομία, φαίνεται ότι η Λευκωσία κατέχει τα «σκήπτρα» του σοβαρού εγκλήματος, με την Λεμεσό να ακολουθεί.

Οι καταχωρημένες υποθέσεις στην Λευκωσία είναι 572 ενώ οι εξιχνιασμένες υποθέσεις αγγίζουν στις 423.

Όσο για την Λεμεσό, οι εξιχνιασμένες υποθέσεις στην παραλιακή πόλη είναι 357 ενώ οι καταχωρημένες υποθέσεις φτάνουν στις 535.  Διαρρήξεις και ναρκωτικά φιγουράρουν ανάμεσα στις πρώτες θέσεις αριθμητικά των εγκληματικών «δραστηριοτήτων». 

Αναλυτικά ο πίνακας όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας, www.police.gov.cy.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X