ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η ανατροπή στόχευε στα λεφτά;

Εύλογα ερωτηματικά μετά την κωλοτούμπα της 19χρονης

Μετά την αποκάλυψη και την παραδοχή της Βρετανίδας ότι δεν υπήρξε ομαδικός βιασμός, η Αστυνομία της πέρασε χειροπέδες και τελεί υπό σύλληψη ενώ την ίδια ώρα οι Ισραηλινοί αφέθηκαν ελεύθεροι. Η νέα τροπή που έλαβε η υπόθεση προκαλεί εύλογα ερωτήματα, ως προς τους λόγους που η 19χρονη αποφάσισε να προβεί σε ψευδή καταγγελία.

Σύμφωνα με την βρετανική επίσημη κυβερνητική ιστοσελίδα, www.gov.uk μέσα από πολλές συμβουλές και τρόπους που μπορούν τα θύματα βιασμού να χειριστούν ένα τέτοιο περιστατικό υπάρχει και η υποκατηγορία της Ασφάλισης και αποζημίωσης. Σε αυτά τα δυο σημεία αναφέρονται σε περιπτώσεις που κάποιος Βρετανός υπήκοος πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στο εξωτερικό.

Τα δυο σημεία που αναφέρονται στην Ασφάλεια και Αποζημίωση από την ιστοσελίδα:

Ασφάλεια:

Εάν λάβατε ιατρική περίθαλψη στο εξωτερικό, η ταξιδιωτική σας ασφάλιση μπορεί να σας καλύψει για τυχόν σωματικές βλάβες που προκύπτουν από έγκλημα και τυχόν αντικείμενα που χάσατε κατά τη στιγμή της επίθεσης. Είναι πιθανό ότι για να είναι έγκυρη η αξιόποινη πράξη αναφέρεται στην αστυνομία στη χώρα όπου έλαβε χώρα η επίθεση. Ελέγξτε την πολιτική σας ή επικοινωνήστε με τον ασφαλιστή σας για λεπτομέρειες. Η πολιτική σας μπορεί να καλύπτει και άλλα έξοδα που προκύπτουν ως θύματα εγκληματικών πράξεων, συμπεριλαμβανομένων νομικών αμοιβών.

Αποζημίωση:

Μπορεί να δικαιούστε αποζημίωση αν είστε θύμα εγκλήματος στο εξωτερικό. Θα εξαρτηθεί από τη χώρα και συνήθως χρειάζεστε μια έκθεση της αστυνομίας για να υποβάλετε αίτηση. Επικοινωνήστε με τη βρετανική πρεσβεία, την Ύπατη Αρμοστεία ή το προξενείο για βοήθεια (ΕΔΩ ο σχετικός σύνδεσμος για πληροφορίες).

Αποζημίωση αν είστε θύμα εγκληματικών πράξεων στο εξωτερικό

Μπορείτε συνήθως να ζητήσετε αποζημίωση αν είστε κάτοικος του Ηνωμένου Βασιλείου και έχετε τραυματιστεί λόγω βίαιου εγκλήματος σε άλλη χώρα.

Οι κανόνες διαφέρουν ανάλογα με το εάν το έγκλημα συνέβη σε χώρα της ΕΕ ή εκτός της ΕΕ. Η ιστοσελίδα παραπέμπει στον ανάλογο σύνδεσμο για πληροφορίες (Κλικ ΕΔΩ).

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ισραηλινά μέσα οικείο πρόσωπο της Βρετανίδας είχε δηλώσει ότι είχε καταγγείλει ξανά βιασμό και έλαβε αποζημίωση. Η δήλωση αυτή δεν επιβεβαιώθηκε.

Φυσικά, ξεκαθαρίζουμε τα παραπάνω αποτελούν σενάρια, για την ώρα, βάσει της παραδοχής της 19χρονης ότι προέβη σε ψευδή καταγγελία, με σκοπό την εκδίκηση. Υπενθυμίζουμε ότι, βάσει των όσων ομολόγησε, η νεαρή φέρεται να ομολόγησε ότι με την θέλησή της ήρθε σε σεξουαλική επαφή με κάποιους εκ των Ισραηλινών, ωστόσο ενοχλήθηκε επειδή κάποιοι εκ των υπολοίπων βιντεογραφούσαν την πράξη με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση