ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φόνος Πάφου: Παίρνουν καταθέσεις από φιλικό-οικογενειακό περιβάλλον

Ανοίγουν τηλεπικοινωνιακά δεδομένα

ΚΥΠΕ

Eντατικές έρευνες διεξάγει η Αστυνομία Πάφου σχετικά με την υπόθεση φόνου με θύμα 41χρονη και ύποπτο τον εν διαστάσει σύζυγό της, ηλικίας 48 ετών, στην Πάφο.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλη Νικολάου ο 48χρονος τελεί υπό οκταήμερη κράτηση στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου όπου και νοσηλεύεται.

Ο κ. Νικολάου είπε στο ΚΥΠΕ πως οι έρευνες συνεχίζονται στο φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον της 41χρονης και του 48χρονου καθώς και στην περιοχή όπου διαπράχθηκε το αδίκημα.

Ανέφερε ότι αναμένεται να ληφθούν πέραν των 40 καταθέσεων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του 48χρονου και της 41χρονης.

Επίσης θα διερευνηθούν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης στην περιοχή,ενώ θα γίνουν και επιστημονικές εξετάσεις. Στο πλαίσιο των εξετάσεων θα ερευνηθούν και τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα τόσο του θύματος όσο και του υπόπτου, συμπλήρωσε.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διαδικασία προσωποκράτησης του υπόπτου και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 48χρονου υπόπτου, το θύμα τον είχε επισκεφτεί στο σπίτι του το πρωί της Παρασκευής για να μιλήσουν για τα μεταξύ τους προβλήματα.

Κατά την συνάντηση τους, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του υπόπτου, η 41χρονη του ζήτησε κάποιο χρηματικό ποσό ώστε να αποσύρει την καταγγελία που η ίδια είχε κάνει εναντίον του στις 11 Ιουνίου στο Γραφείο του Κλιμακίου Βίας στην Οικογένεια στην ΑΔΕ Πάφου.

Αυτός αρνήθηκε και ξεκίνησε μια έντονη μεταξύ τους λογομαχία, όπως ανέφερε ο 48χρονος, ο οποίος ισχυρίστηκε πως δέχτηκε πρώτος επίθεση από το θύμα. Από και πέρα, ανέφερε, έχασε τις αισθήσεις του και δεν γνωρίζει τι συνέβη.

Στο αίτημα της οκταήμερης προσωποκράτησης δεν έφερε ένσταση ο συνήγορος υπεράσπισης του 48χρονου.

Στο μεταξύ έρευνα διέταξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μάριος Χαρτσιώτης σχετικά με τη γυναικοκτονία που διαπράχθηκε την Παρασκευή στην Πάφο, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον υπήρξε ολιγωρία από την Αστυνομία.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Χαρτσιώτης διαβεβαίωσε πως εάν από την έρευνα αποδειχθεί ότι υπάρχει οποιαδήποτε ολιγωρία από πλευράς Αστυνομίας, οι ευθύνες θα αποδοθούν.

Στο μεταξύ δύο μέλη της Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διεξάγεται μετά τον φόνο με θύμα 41χρονη στην επαρχία Πάφου το πρωί της Παρασκευής. Η πειθαρχική έρευνα αφορά συνολικά επτά μέλη της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Κύπρου Χρίστο Ανδρέου μετά την προκαταρκτική έκθεση του αξιωματικού που ορίστηκε την Παρασκευή για να ερευνήσει κατά πόσον η Αστυνομία ανταποκρίθηκε στις τηλεφωνικές κλήσεις σε σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση φόνου εκ προμελέτης που διαπράχθηκε στην Πάφο, προκύπτει ότι το θέμα χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.

Ως εκ τούτου, ορίστηκε ερευνών αξιωματικός, ο οποίος θα διεξαγάγει πειθαρχική έρευνα για επτά μέλη της Αστυνομίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, ο ερευνών αξιωματικός, καλείται να διαπιστώσει αν έγιναν οι κατάλληλες ενέργειες για έγκαιρη αναζήτηση και σύλληψη του υπόπτου για την εκτέλεση εκδοθέντος εντάλματος σύλληψης, έπειτα από σχετική καταγγελία του θύματος που αφορά αδικήματα βίας στην οικογένεια.

Εξάλλου υπενθυμίζεται πως ο θάνατος της 41χρονης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νενομισμένης νεκροτομής που διενεργήθηκε στη σορό της, οφείλεται σε εσωτερική αιμορραγία προκληθείσα από τέμνον και νήσσον όργανο. Η 41χρονη είχε δύο ανήλικα παιδιά ηλικίας 2 και 12 ετών την ευθύνη των οποίων ανέλαβε το Γραφείο Ευημερίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X