ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΓΝ Αμμόχωστου: 17χρονη λόγω κορωνοϊού παρουσίασε πνευμονία

62 ασθενείς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο αναφοράς

Συνολικά 62 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σήμερα Σάββατο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Από τους 62 ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο, οι πέντε βρίσκονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, καθώς χρήζουν πιο στενής παρακολούθησης.

Στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται 6 άτομα από Ιδρύματα, ενώ 29 ασθενείς είναι κλινήρεις.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς είναι μία κοπέλα ηλικίας 17 ετών, η οποία είναι το νεαρότερο άτομο που ασθένησε με κορωνοϊό κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Η 17χρονη μεταφέρθηκε χθες στο Νοσοκομείο Αναφοράς με σοβαρά συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού, δεν έχει οποιαδήποτε υποκείμενα νοσήματα, ωστόσο, λόγω κορωνοϊού παρουσίασε πνευμονία. Η νεαρή λαμβάνει την απαραίτητη θεραπεία, η κατάσταση της είναι ελεγχόμενη και εκτός κινδύνου.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο κύμα κορωνοϊού στην Κύπρο είχε νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο Αναφοράς ένας νεαρός ηλικίας 15 ετών.

Στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort, στην Τερσεφάνου, φιλοξενούνται 51 πρόσωπα, τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση