ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γιολίτη για Άντρη Ελευθερίου: «Καμία γυναίκα μόνη»

Η Υπουργός υπενθυμίζει ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο λειτουργούν ειδικά, εξειδικευμένα κλιμάκια για τη βία κατά των γυναικών

Τη στήριξη της Πολιτείας και της ίδιας προσωπικά στην Άντρη Ελευθερίου, η οποία "μετά από συνάντηση που είχαμε στις 20 Ιανουαρίου, βρήκε το θάρρος και τη δύναμη να καταγγείλει τη σεξουαλική κακοποίησή της, που συνέβη πριν από χρόνια", εκφράζει με γραπτή της δήλωση η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Έμιλυ Γιολίτη.

"Με την Άντρη Ελευθερίου είμαι σε επικοινωνία και γνωρίζει πως βρίσκομαι στο πλευρό της", σημειώνει. Η κ. Γιολίτη αναφέρει στη δήλωσή της ότι η Αστυνομία ακολουθεί τις νενομισμένες διαδικασίες για τη συγκεκριμένη υπόθεση και ότι οι διαδικασίες υπάρχουν και θα ακολουθηθούν, για να ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης.

"Τονίζω και διαβεβαιώνω για τη στήριξη της Πολιτείας και εμένα προσωπικά στην κάθε γυναίκα που κατήγγειλε ή προτίθεται να καταγγείλει περιστατικά βίας και εκφράζω την πλήρη στήριξη μου", τονίζει περαιτέρω.

Η Υπουργός υπενθυμίζει ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο λειτουργούν ειδικά, εξειδικευμένα κλιμάκια για τη βία κατά των γυναικών, ενώ πρόσφατα λειτούργησε για αυτό τον σκοπό και το Σπίτι της Γυναίκας.

"Επικρίσεις και ανεύθυνες τοποθετήσεις ουδόλως βοηθούν το γενικότερο καλό και στόχο που είναι η ενθάρρυνση καταγγελιών παρόμοιων περιστατικών. Είναι με αυτές τις ανεύθυνες τοποθετήσεις που αποτρέπονται γυναίκες να προσέλθουν στις αρχές και να καταγγείλουν συμπεριφορές που δεν είναι αποδεκτές", προσθέτει η Υπουργός Δικαιοσύνης και τονίζει καταλήγοντας πως "καμία γυναίκα δεν είναι μόνη".

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X