ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φωτιές στην Ελλάδα - Αγνοείται κάτοικος

Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις λόγω ισχυρών ανέμων -Κάηκαν τα πρώτα σπίτια στον Πλατανιστό

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στη φωτιά στην Κάρυστο, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, με τις φλόγες να πλησιάζουν οικισμούς.

«Η κατάσταση είναι εφιαλτική για τα χωριά Πλατανιστός και Ποτάμι, γιατί η φωτιά έχει μπει μέσα σε αυλές, έχει κάψει κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και ισχυροί άνεμοι συνεχίζουν να σπρώχνουν τις φλόγες μέσα σε κατοικημένες περιοχές» υπογραμμίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης της Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης.

Από το μεσημέρι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή ξεπερνούν τα 6 με 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καρύστου, Δημήτρη Ξυπόλητο, «η φωτιά έχει μπει στα πρώτα σπίτια του πάνω Πλατανιστού, οικισμού δηλαδή που απέχει ελάχιστα από τον κύριο κορμό του χωριού».

Σύμφωνα με το evima, η φωτιά μπήκε στο χωριό Πλατανιστός και τα πρώτα σπίτια τυλίχτηκαν στις φλόγες, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν και πολλά νεκρά ζώα.

Όπως υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος, «η φωτιά μπήκε μέσα στις αυλές των σπιτιών, αλλά εκείνη τη στιγμή έκανε ρίψη ένα καναντέρ και προλάβαμε τα χειρότερα. Τα μποφόρ στην περιοχή είναι πολλά. Ο αέρας οδηγεί τη φωτιά ανεξέλεγκτα. Στην επικίνδυνη ζώνη είναι ο πάνω Πλατανιστός, που η φωτιά είναι γύρω-γύρω από τα σπίτια, και ο κάτω Πλατανιστός, που απέχει ελάχιστα, ενώ παράλληλα προβλήματα υπάρχουν στο Ποτάμι και το Λιβάδι» και σημειώνει ότι, εκτός από τις ιδιαίτερα ισχυρές επίγειες δυνάμεις, επιχειρούν και τέσσερα καναντέρ για να προλάβουν την επέκταση των μετώπων και τις αναζωπυρώσεις. 

Αγνοείται 41χρονος κτηνοτρόφος

Οπως υποστηρίζει η ίδια ιστοσελίδα, από χθες αγνοείται στον Πλατανιστό ένας 41χρονος κτηνοτρόφος. Με το που ξέσπασε η φωτιά χθες το μεσημέρι, πήγε να δει αν τα ζώα του είναι ασφαλή, ωστόσο δεν έχει γυρίσει ακόμη στον οικισμό.

Από χθες η οικογενειά του τον αναζητά, με την Πυροσβεστική και την αστυνομία να πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό του.

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση