ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φόνος Cidan - Σε απευθείας δίκη 4 κρατούμενοι και οι δεσμοφύλακες

Οι τρεις δεσμοφύλακες αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους και προσωπική εγγύηση ύψους 20 χιλιάδων ευρώ

24news team

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας παραπέμφθηκαν 4 κρατούμενοι και οι 3 δεσμοφύλακες για τη δολοφονία του Tansu Cidan στις Κεντρικές Φυλακές που διαπράχθηκε στις 27 Οκτωβρίου.

Το Δικαστήριο διέταξε όπως οι 4 κρατούμενοι παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την έναρξη της δίκης που ορίστηκε στις 20 Δεκεμβρίου. Οι τρεις δεσμοφύλακες αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους και προσωπική εγγύηση ύψους 20 χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βασικός ύποπτος, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία του φόνου εκ προ μελέτης, ζήτησε να εκτίσει την κράτησή του στις Κεντρικές Φυλακές.

Οι δύο εκ των τριών δεσμοφυλάκων αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, παραμέλησης υπηρεσιακού καθήκοντος και πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας ενώ ο τρίτος είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της παραμέλησης υπηρεσιακού καθήκοντος και πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας.

Να σημειωθεί ότι πέραν από τον βασικό ύποπτο, οι άλλοι δύο κρατούμενοι είναι αντιμέτωποι με τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α’, μεθαμφεταμίνης ενώ ο τέταρτος για παράνομη κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών τάξεως Α’ και Β’.

Υπενθυμίζουμε ότι ο 41χρονος Τουρκοκύπριος, Tansu Cidan, ο οποίος εξέτιε πολυετή ποινή φυλάκισης για διάφορα αδικήματα, βρέθηκε νεκρός στο κελί του, την Πέμπτη (27/10).

Αμέσως ειδοποιήθηκαν μέλη του προσωπικού μαζί με νοσηλευτές όπου έσπευσαν στο μέρος παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες, μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου ωστόσο παρά τις προσπάθειες, δεν είχε ανανήψει.

Η νεκροτομή που έγινε επί της σορού του 41χρονου, από τους Ιατροδικαστές Α. Παπέττα και Ο. Ορθοδόξου, έδειξε πως ο θάνατός του προήλθε από κακώσεις σώματος ενώ παραλήφθηκαν δείγματα για εργαστηριακές εξετάσεις.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X