ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φονικό στις Κεντρικές - Δεν απάντησε στην κατηγορία ο βασικός ύποπτος

Πότε ορίστηκε η επόμενη δικάσιμος

24news team

Ενώπιον δικαστηρίου οδηγήθηκε ο βασικός ύποπτος για την άγρια δολοφονία του Tansu Cidan, στις Κεντρικές Φυλακές, που διαπράχθηκε στις 27 Οκτωβρίου.

Η σημερινή διαδικασία ήταν προγραμματισμένη για να απαντήσει στην κατηγορία που αντιμετωπίζει αυτής του φόνου εκ προμελέτης, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη αφού ο βασικός ύποπτος αιτήθηκε νομική αρωγή και ως εκ τούτου το δικαστήριο όρισε νέα ημερομηνία για την υπόθεση. Η επόμενη δικάσιμος θα είναι στις 20 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί.

Εξάλλου, στο δικαστήριο παρουσιάστηκε ακόμη ένας κατηγορούμενος – κατάδικος για την υπόθεση, ο οποίος δεν παραδέχθηκε τις κατηγορίες που αφορούν κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών. Το δικαστήριο όρισε την 1η Μαρτίου ως έναρξη της διαδικασίας.

Θυμίζουμε πως δύο κατάδικοι θα οδηγηθούν ενώπιον του Δικαστηρίου για γεγονότα και ποινή στις 16/2/2023 η ώρα 11:00 το πρωί. Σημειώνεται πως παραδέχθηκαν δύο κατηγορίες, αυτής της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης και τη χρήση μεθαμφεταμίνης ενώ απαλλάχθηκαν από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Για την ίδια υπόθεση, είχαν συλληφθεί και τρεις δεσμοφύλακες, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους.

Σημειώνεται πως οι τρεις δεν παραδέχθηκαν τίποτα από όσα τους καταλογίζονται και η υπόθεση είναι προγραμματισμένη για την 1η Μαρτίου. Να σημειωθεί ότι οι δύο εκ των τριών δεσμοφυλάκων αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, παραμέλησης υπηρεσιακού καθήκοντος και πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας ενώ ο τρίτος είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της παραμέλησης υπηρεσιακού καθήκοντος και πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας.

Το χρονικό του εγκλήματος

Ο 41χρονος Τουρκοκύπριος, Tansu Cidan, ο οποίος εξέτιε πολυετή ποινή φυλάκισης για διάφορα αδικήματα, βρέθηκε νεκρός στο κελί του, την Πέμπτη (27/10).

Αμέσως ειδοποιήθηκαν μέλη του προσωπικού μαζί με νοσηλευτές όπου έσπευσαν στο μέρος παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες, μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου ωστόσο παρά τις προσπάθειες, δεν είχε ανανήψει.

Η νεκροτομή που έγινε επί της σορού του 41χρονου, από τους Ιατροδικαστές Α. Παπέττα και Ο. Ορθοδόξου, έδειξε πως ο θάνατός του προήλθε από κακώσεις σώματος

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X