ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φονικό - Λεύκαρα: Πήρε ρούχα και το πορτοφόλι του πατέρα του για να φανεί ληστεία

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση φόνου εκ προμελέτης 64χρονου στα Λεύκαρα

Συνεχίζονται σε αρκετά επίπεδα και με εντατικούς ρυθμούς, οι έρευνες των ανακριτών του ΤΑΕ Λάρνακας για την υπόθεση του φόνου εκ προμελέτης του Frederic George Clifford Brian, 64 ετών από τα Λεύκαρα, που διαπράχθηκε στις 9 Αυγούστου, για την οποία τελεί από χθες υπό οκταήμερη κράτηση ο γιος του ηλικίας 25 ετών.
 
Η Αστυνομία εντόπισε και παρέλαβε χθες το μεσημέρι, μετά από υπόδειξη του 25χρονου, το φονικό όργανο δηλαδή το μαχαίρι με το οποίο φέρεται να σκότωσε τον πατέρα του.
 
Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι ο νεαρός φεύγοντας από το σπίτι του πατέρα του μετά την διάπραξη του εγκλήματος, πήρε μαζί του, ρούχα και το πορτοφόλι του 64χρονου, σε μια προσπάθεια να φανεί πως το έγκλημα έγινε μετά από ληστεία.
 
Οι ανακριτές της υπόθεσης αναζητούν τα ρούχα και το πορτοφόλι του 64χρονου νεκρού καθώς και τα ρούχα που φορούσε τη συγκεκριμένη ημέρα του φόνου, ο 25χρονος.
 
Σε θεληματική του κατάθεση ο 25χρονος παραδέχθηκε πως γύρω στις τρεις τα ξημερώματα της 9ης Αυγούστου μετέβη πεζός στο υποστατικό όπου διέμενε ο πατέρας του και τον σκότωσε με τη χρήση μαχαιριού.
 
Ταυτόχρονα εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δολοφόνησε τον πατέρα του, οι οποίοι σχετίζονται, όπως είπε, με οικογενειακά προβλήματα που είχαν τα μέλη της οικογένειας με τον 64χρονο, τα τελευταία χρόνια.
 
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο λόγος που προέβη στο έγκλημα ήταν επειδή πληροφορήθηκε ότι ο 64χρονος ζητούσε την επιμέλεια της ανήλικης αδελφής του την οποία κατέχει το Γραφείο Ευημερίας.
 
Η Αστυνομία εξετάζει επίσης τις συνθήκες διαβίωσης του 64χρονου στο λυόμενο υποστατικό που βρίσκεται σε δύσβατη ορεινή περιοχή των Λευκάρων, ο 25χρονος αναμένεται να εξεταστεί από κυβερνητικό ψυχίατρο ενώ αναμένεται και έκθεση του Γραφείου Ευημερίας για τα προβλήματα βίας που φαίνεται να υπήρχαν στην οικογένεια.
 
Η οικογένεια που αποτελείται από πέντε παιδιά, τρία αγόρια και δύο κορίτσια, ηλικίας 28, 27, 25, 20 και 15 ετών, παρακολουθείτο στενά στο παρελθόν από τα Γραφείο Ευημερίας, ενώ η 15χρονη τελεί υπό την επίβλεψη του Γραφείου και διαμένει σε Στέγη.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι ανακριτές της υπόθεσης αναμένεται να λάβουν περίπου 30 καταθέσεις από τον τόπο διαμονής, το φιλικό, οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον του υπόπτου.

Αναμένεται΄ακόμα  να εξεταστεί εκ νέου η σκηνή και να ληφθούν τεκμήρια, ενώ θα γίνουν εξετάσεις για εντοπισμό κλειστών κυκλωμάτων ώστε να διαπιστωθούν οι κινήσεις του υπόπτου πριν και μετά την διάπραξη του εγκλήματος.
 
Επίσης θα γίνουν υποδείξεις σκηνών από τον ύποπτο και υπόδειξη της διαδρομής που ακολούθησε πριν και μετά την διάπραξη του αδικήματος. Θα γίνει ακόμα σύγκριση του γενετικού υλικού του 25χρονου με τα τεκμήρια που εντοπίστηκαν στις σκηνές και με τις δειγματοληψίες που παραλήφθηκαν.
 
Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία εντόπισε την Κυριακή το μεσημέρι, σε λυόμενο υποστατικό στα Λεύκαρα όπου έμενε τα τελευταία 7 χρόνια, τον 64χρονο, ο οποίος είχε δηλωθεί ως ελλείπον πρόσωπο από φίλο του.
 
Τα μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Λευκάρων εντόπισαν τον 64χρονο σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, ενώ ηγέρθησαν υποψίες ότι πιθανόν να επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια αφού στην ωμοπλάτη του εντοπίστηκαν τρύπες που πιθανόν να προκλήθηκαν από αιχμηρό αντικείμενο και κρίθηκε αναγκαία η άμεση διενέργεια νεκροτομής επί της σορού.
 
Στη σκηνή κλήθηκαν οι Ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους, Νικόλας Χαραλάμπους και Ορθόδοξος Ορθοδόξου και μαζί με την Αστυνομία προέβησαν σε αυτοψία, ενώ το βράδυ διενεργήθηκε η νενομισμένη νεκροτομή στη σορό του θύματος η οποία κατέδειξε ότι ο θάνατος του προήλθε από πέντε τραύματα στην ραχιαία χώρα που προκλήθηκαν από νήσσον και τέμνον όργανο.
 
Η Αστυνομία άρχισε έρευνες και ανακρίσεις στην περιοχή των Λευκάρων και ανακρίθηκαν πρόσωπα από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του θύματος μεταξύ αυτών και ο 25χρονος γιος του θύματος, ο οποίος παραδέχθηκε ότι σκότωσε τον πατέρα του με μαχαίρι.  

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση