ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φαίδωνος: Γιγαντώνονται οι έμποροι ναρκωτικών - Πουλούν ανενόχλητοι

Σε 25 μέρες έκαψαν τρία οχήματα λειτουργών της ΝΥ, σημείωσε επίσης ο Δήμαρχος Πάφου

ΚΥΠΕ

Εξαιρετικά ανησυχητικά χαρακτήρισε τα φαινόμενα εγκληματικότητας που σημειώνονται τις τελευταίες 25 ημέρες στην Πάφο, ο Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος, καλώντας το Κράτος «να επιδείξει πολιτική βούληση».

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε πως μέσα σε διάστημα 25 ημερών έκαψαν τρία αυτοκίνητα δύο λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας και ενός υπαστυνόμου. Αυτό, είπε, «πρέπει να μας ανησυχήσει».

Απηύθυνε επίσης δημόσια πρόσκληση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης και προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας κατά τις επόμενες μέρες, να επισκεφτούν έκτακτα την Πάφο, να γίνει μεγάλη σύσκεψη και να ληφθούν αποφάσεις, αλλά και να βρεθεί τρόπος εξεύρεσης προσωπικού.

«Αυτά που θερίζουμε τώρα είναι η ανυπαρξία βούλησης και πραγματικής πολιτικής αντιμετώπισης των ναρκωτικών και του εγκλήματος προ πενταετίας», είπε.

Πρόσθεσε πως πριν από 5 με 6 χρόνια ο ίδιος προειδοποιούσε ότι «τα κυκλώματα ναρκωτικών ουσιών, οι έμποροι ναρκωτικών στην πόλη και επαρχία της Πάφου γιγαντώνονται, δημιουργούν στρατιές συνεργατών, ενισχύονται οικονομικά και συνεχίζουν να πουλούν ναρκωτικά ανενόχλητοι", κατονομάζοντας και οδό.

Επίσης, είπε, «συνεχίζουν να εμπορεύονται ναρκωτικά στην ενορία …, σε συγκεκριμένο σημείο, το οποίο γνωρίζει η Αστυνομία και γνωρίζει η Αστυνομία ποιοι είναι οι έμποροι ναρκωτικών στην Πάφο, έχουν όνομα και επώνυμο».

Ο κ. Φαίδωνος είπε πως είχε προειδοποιήσει ότι η εκτεταμένη χρήση ενός συγκεκριμένου χημικού ναρκωτικού, όπως η κρίσταλ, «δημιουργεί πειθήνια όργανα στα αφεντικά» και όσοι το κάνουν χρήση για μακρά διάρκεια «μπορεί για 500 ευρώ να κάψουν αυτοκίνητα, να βάλουν βόμβα και να εκτελέσουν».

Αναφέρθηκε ακολούθως σε «σοβαρή έλλειψη προσωπικού» στην Αστυνομία και σε «έλλειψη εκπαίδευσης», ενώ, είπε, χρειάζεται και η χρήση της τεχνολογίας.

«Από τη μια στην Πάφο συνέχισε, έχουμε το μεταναστευτικό που επίσης είναι μια πηγή εγκληματικότητας, έχουμε τους εμπόρους ναρκωτικών με επικεφαλής Ελληνοκύπριους καλά εδραιωμένους και πλέον κινδυνεύουμε όλοι απ’ αυτούς», είπε. Κάλεσε τέλος τον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης «να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν αποφάσεις ουσίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση