ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
26° Λευκωσία,
25 Σεπτεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Εξέλιξη: Κι αυτοί στους «τυχερούς» που δεν θα πληρώνουν rapid test

Ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας

24news team

To Υπουργικό Συμβούλιο στις 2 Ιουλίου 2021, είχε αποφασίσει ότι από την 1η Αυγούστου καταργείται η δωρεάν διενέργεια τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για COVID-19 (antigen rapid test).

Συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, σύμφωνα με την απόφαση, εξαιρούνται και θα συνεχίσουν να δικαιούνται δωρεάν εξέταση ακόμη και μετά τη 1η Αυγούστου. 

Σύμφωνα ωστόσο με όσα ανακοίνωσε ο Υπ. Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, την Παρασκευή (30/7) σε αυτούς προστίθενται και οι πολίτες που κατέχουν πιστοποιητικό ανάρρωσης από την COVID-19 εντός των τελευταίων 180 ημερών (Δες ΕΔΩ).

Θυμίζουμε ότι η ανώτατη τιμή χρέωσης σύμφωνα με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 16 Ιουλίου 2021, για όσους θα χρειάζεται να πληρώσουν για την εξέταση, καθορίζεται στα 10 ευρώ.

Οι υπόλοιποι που δικαιούνται δωρεάν rapid test μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας:

  • Τα ανήλικα πρόσωπα μέχρι 16 ετών που στην παρούσα φάση δεν έχουν την επιλογή του εμβολιασμού κατά της COVID-19.
  • Τα ανήλικα άτομα ηλικίας 16 και 17 ετών, νοουμένου ότι οι γονείς/νόμιμοι κηδεμόνες τους δεν συναινούν στον εμβολιασμό τους.
  • Τα άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω, τα οποία δεν μπορούν να υποβληθούν σε εμβολιασμό με τεκμηρίωση με ιατρικό πιστοποιητικό. Οι κατηγορίες πολιτών που δεν δύνανται να εμβολιαστούν λόγω ιατρικών προβλημάτων θα υιοθετηθούν μετά από εισήγηση του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και θα εκδοθούν σχετικές οδηγίες προς τους πολίτες και τους επαγγελματίες υγείας.
  • Οι εγκυμονούσες με απαραίτητη προσκόμιση ιατρικού πιστοποιητικού από τον Γυναικολόγους τους που να βεβαιώνει ότι δεν συστήνεται ο εμβολιασμός.
  • Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με την 1η δόση του εμβολίου και για την περίοδο των τριών εβδομάδων που οφείλουν να υποβάλλονται σε τεστ ως προϋπόθεση για την έκδοση SafePass. Για σκοπούς επαλήθευσης θα πρέπει να παρουσιάζεται η Κάρτα Εμβολιασμού.
  • Τα άτομα που έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα, αλλά επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ για σκοπούς παρακολούθησης της υγείας τους ή για άλλους λόγους. Νοείται ότι θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίζεται η Κάρτα Εμβολιασμού.
  • Επιπλέον, το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της επιτήρησης της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας, θα συνεχίσει του ελέγχους σε κλειστές δομές, σε οίκους ευγηρίας και σε άλλους χώρους όπου διαμένουν/φιλοξενούνται άτομα υψηλού κινδύνου ή/και που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news team

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση