ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Eurovision: Χαμός με την ΕΡΤ και τον προαποφασισμένο χαμηλό βαθμό για την Κύπρο

Το δημοσίευμα από «Τα Νέα» και η απάντηση του Κωνσταντίνου Ζούλα

24news team

Μνήμες από την περσινή βαθμολογία της κριτικής επιτροπής της ΕΡΤ και το 4αρι στον Andrew Lambrou, ξύπνησε δημοσίευμα από «Τα Νέα», το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Το περιεχόμενο του δημοσιεύματος, το οποίο σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφορά ένα επίσημο έγγραφο-ενημέρωση του Σταύρου Αυγουστίδη, Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, προς επίσημους φορείς της Κύπρου και στο οποίο ενημερώνει τους αρμοδίους της χώρας μας, για όσα του διαμήνυσε σε πρόσφατη συνάντηση εργασίας στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας.

Η συζήτηση μεταξύ των δύο αφορούσε και τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision σχετικά με την βαθμολογία που θα δώσει η ελληνική επιτροπή στην Κύπρο. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η εφημερίδα, ο Πρόεδρος της ΕΡΤ προαναγγέλλει στις 22 Φεβρουαρίου στον Πρέσβη της Κύπρου πως η Ελλάδα θα δώσει χαμηλή βαθμολογία στην κυπριακή συμμετοχή στην Eurovision 2024.

Προανήγγειλε, δηλαδή, ξεκάθαρα, το αποτέλεσμα της ελληνικής κριτικής επιτροπής, η οποία τον Φεβρουάριο δεν είχε καν συσταθεί, για μια ψηφοφορία που θα γινόταν τρεις μήνες μετά.

Η απάντηση Ζούλα

Ο Κωνσταντίνος Ζούλας έκανε την πρώτη του δήλωση αναφορικά με το δημοσίευμα, διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχει ουδεμία εμπλοκή για την αξιολόγηση των κυπριακών συμμετοχών στον διαγωνισμό τραγουδιού.

«Η Διοίκηση της ΕΡΤ δεν είχε ούτε και της επιτρέπεται προφανώς να έχει την παραμικρή εμπλοκή στις αξιολογήσεις της ανεξάρτητης επιτροπής που προτείνεται κάθε χρόνο από την Διεύθυνση Επικοινωνίας της ΕΡΤ για τον διαγωνισμό της Eurovision. Ως εκ τούτου ουδεμία εμπλοκή είχε τόσο στην πρώτη θέση που πήρε η Κύπρος από την ανεξάρτητη επιτροπή της ΕΡΤ το 2021, όσο και για την περσινή αξιολόγηση της κυπριακής συμμετοχής ως 7ης καλύτερης ανάμεσα σε 26 χώρες.

Αυτό εξήγησα στον πρέσβη της Κύπρου στην προ τριμήνου συνάντηση μας, - εννοείται στο περιθώριο των πολύ σοβαρότερων θεμάτων που συζητήσαμε - αναφέροντάς του ότι σε όσους εμπλέκονται στην ΕΡΤ με την Eurovision προκάλεσε έκπληξη η απόφαση του ΡΙΚ να εκπροσωπήσει φέτος την Κύπρο ένα από τα τραγούδια που απέρριψε πέρσι η ΕΡΤ. Kαι στο πλαίσιο αυτό ευχήθηκα η κρίση της φετινής ανεξάρτητης επιτροπής που θα ορίσει η ΕΡΤ να μην είναι ίδια με της αντίστοιχης που απέρριψε το εν λόγω τραγούδι, χωρίς εννοείται να μπορεί κανείς - πόσω μάλλον εγώ προσωπικά - να επηρεάσει την κρίση της. Κατά τα λοιπά και δηλώνοντας την μεγάλη μου έκπληξη για το γεγονός ότι ο διαγωνισμός της Eurovision αποτέλεσε αντικείμενο διπλωματικής ενημέρωσης, και μάλιστα σε μια εποχή που η ΕΡΤ και το ΡΙΚ έχουν άριστη συνεργασία, εύχομαι καλή επιτυχία τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα» ήταν η δήλωση που έκανε ο Κωνσταντίνος Ζούλας.

Το τραγούδι της Κύπρου για τον φετινό διαγωνισμό 

Πληροφορίες από in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X