ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία (Χάρτες)

Χαμηλό βαρομετρικό επηρεάζει την περιοχή

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικρατούν στην Κύπρο από την Κυριακή (20/10) τα οποία θα επιδεινωθούν σήμερα το βράδυ. 

Το 24News επικοινώνησε με τον Ανώτερο Μετεωρολογικό Λειτουργό, κ. Φίλιππο Τύμβιο, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι χαμηλό βαρομετρικό το οποίο επηρεάζει την Ανατολική Μεσόγειο θα προκαλέσει επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Τετάρτης (23/10) μέχρι και την Παρασκευή (25/10).

Τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που αναμένεται να «χτυπήσει» είναι οι καταιγίδες, οι ισχυροί άνεμοι και η πιθανή χαλαζόπτωση.

Η θερμοκρασία θα έχει πτώση φτάνοντας 3-4 βαθμούς κάτω από την κανονική για την εποχή, το Σάββατο, ωστόσο, θα επανέλθει σε κανονικά επίπεδα.

Δείτε πιο κάτω την εξέλιξη της κακοκαιρίας. 

Να σημειωθεί ότι στους πιο κάτω χάρτες:

Μπλε δακτύλιος είναι το βαρομετρικό
Οι γραμμές είναι η πίεση
Τα τόξα ο άνεμος

Σήμερα 

Αύριο

Παρασκευή

Σάββατο 

Δορυφορική εικόνα της κακοκαιρίας που πλησιάζει 

 

 

 Στον πιο κάτω χάρτη μπορείτε να δείτε τη σημερινή χρονοσειρά των μετρήσεων βροχής στο σταθμό στα Πλατάνια. Ραγδαία βροχόπτωση, με 15 χιλιοστά βροχής σε ένα δεκάλεπτο!

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας 

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες κατά διαστήµατα. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα παραµείνει κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στις περιοχές των καταιγίδων δυνατό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, µέτριοι, 4 µποφόρ ενώ σε καταιγίδα θα είναι µεταβλητοί, ισχυροί 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 14 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή θα είναι µερικώς συννεφιασµένος µε το ενδεχόµενο µεµονωµένων βροχών χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα τα απογεύµατα. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο την Παρασκευή και καµία µεταβολή µέχρι την Κυριακή για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X