ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι είναι η Κύπρος από ψηλά μετά την «Λυδία» (pics)

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

«Χρυσάφι» ήταν για την Κύπρο οι τελευταίες βροχές, πέραν της ταλαιπωρίας σε ορισμένες εκ των περιπτώσεων, τα θετικά ομολογουμένως είναι περισσότερα.

Σύμφωνα με την σελίδα «kitasweather», το νησί μας πρασίνισε για τα καλά μετά τα τελευταία έντονα καιρικά φαινόμενα.

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις και ως εκ τούτου ακολουθεί δορυφορική εικόνα της NASA πριν την έλευση των τριών αξιόλογων συστημάτων αλλά και μετά την «Λυδία».

Δορυφορική εικόνα 18/12/2019

Δορυφορική εικόνα 10/01/2020

Τα θολωμένα νερά που μπορείτε να διακρίνετε στα παράλια της Κύπρου οφείλονται στο αυξημένο νερό της βροχής το οποίο έχει καταλήξει στα νερά της Μεσογείου αλλά και λόγω της υπερχείλισης αρκετών φραγμάτων, των ορμητικών νερών πολλών ποταμών και χειμάρρων που ενεργοποιήθηκαν μετά τις μεγάλες ποσότητες βροχής που σημειώθηκαν.

Εμφανές είναι και το χιόνι που υπάρχει στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και γύρω στους μείον 2 στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Αρχικά στα ορεινά αναμένεται να επικρατεί παγετός.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, εκτός από τα δυτικά παράλια, που θα παραμείνει λίγο ταραγμένη.

Την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, με ενδεχόμενο τοπικών ελαφρών βροχών ή και παροδικής ελαφριάς χιονόπτωσης στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο, για να κυμανθεί λίγο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Πληροφορίες από kitasweather 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X