ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ετοιμάζονται να «κάψουν» τη Λεμεσό

Τσικνοπέμπτη σήμερα και η Λεμεσός κρατά τα... ηνία της διασκέδασης - Αρχίζει και επίσημα το καρναβάλι

Στους τρελούς ρυθμούς του καρναβαλιού και επίσημα η Λεμεσός, η οποία υποδέχεται σήμερα, Τσικνοπέμπτη, τον Βασιλιά Λεμέσιο, τον Μαχαραγιά της πόλης, τον οποίον ενσαρκώνει ο χοροδιδάσκαλος και ηθοποιός Γιώργος Νικολάου.

Το καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με τις εκδηλώσεις του Δήμου Λεμεσού ξεκινά από τις 11:00, με μουσική και κέρασμα μπροστά από την Ελληνική Τράπεζα (οδός Γλάδστωνος, πρώην ΣτΛ) και την Τράπεζα Κύπρου (οδός Αγίου Ανδρέου, έναντι εκκλησίας Αγίας Νάπας).

Στις 12:30 η ομάδα "Κανταδόροι Λεμεσού" τραγουδούν, για όλο τον κόσμο, στην Πλατεία Σαριπόλου, όπου δημοτικές αρχές, βασιλική οικογένεια του Καρναβαλιού και κοινό θα "τσικνίσουν" και θα διασκεδάσουν.

Από τις 17:00, η πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο) "ζωντανεύει" με τους ρυθμούς του καρναβαλιού, το συγκρότημα "Latin Smile Salsa" και την ομάδα κρουστών "Batukinio", ενώ στις 17:45 ο Δήμος Λεμεσού, σε συνεργασία με την Ένωση Αυτοδίδακτων Ζωγράφων Λεμεσού, εγκαινιάζουν την έκθεση "Καρναβάλι 2020", στο Δημοτικό Μέγαρο. Συμμετέχει η Δημοτική και η Παιδική Χορωδία του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών.

Ακολουθεί, στις 18:15, πομπή των δημοτικών αρχών, της φιλαρμονικής του Δήμου, των Μαζορέττων του Σώματος Κυπρίων Οδηγών και των Μαζορέττων Λεμεσού, προς την πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, όπου στις 19:00 θα εισέλθουν πανηγυρικά, επάνω στο άρμα του, ο Βασιλιάς Λεμέσιος, ο Μαχαραγιάς της πόλης.

Θα ακολουθήσει η τελετή στέψης του νέου Βασιλιά και παρέλαση, που θα ξεκινήσει από την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου και θα ακολουθήσει τη διαδρομή: Ανεξαρτησίας, Αγίου Ανδρέου, Καραϊσκάκη (Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη), Στασίνου, Ανδρέα Δρουσιώτη και θα καταλήξει στην Πλατεία Ηρώων. Θα ακολουθήσει ένα καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με τραγούδι και χορό από το συγκρότημα "The Carnaband".

Λόγω των καρναβαλίστικων εκδηλώσεων και για αποφυγή ταλαιπωρίας, ο Δήμος Λεμεσού καλεί το κοινό όπως σήμερα, μεταξύ των ωρών 09:00 -20:00, να μην σταθμεύει τα οχήματα του στις οδούς Ανεξαρτησίας, Αγίου Ανδρέου, Καραϊσκάκη, Στασίνου , Α. Δρουσιώτη και στην Πλατεία Ηρώων. Οι οδηγοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλους τους δημοτικούς χώρους στάθμευσης στο παραλιακό μέτωπο, καθώς και άλλους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους εκτός της πιο πάνω διαδρομής.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X