ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ετοιμαστείτε! Χριστούγεννα στην Πλατεία Ελευθερίας (pics)

Ένα «στολίδι» στην καρδιά της πρωτεύουσας - Δείτε φωτογραφίες

Στέλλα Μάρκου

Είναι γεγονός ότι πλέον μετρούμε αντίστροφα για την παράδοση της Πλατείας Ελευθερίας και από ότι όλα δείχνουν καλώς εχόντων των πραγμάτων Χριστούγεννα θα κάνουμε στο «κόσμημα» της πρωτεύουσας. 


Διέφυγε στο εξωτερικό ο Σήφης;


Η Πλατεία

Η Πλατεία Ελευθερίας δημιουργήθηκε στα ενετικά τείχη το 1882 και ο λόγος ήταν για να συνδέσει την παλιά Λευκωσία με τα κτίρια της αποικιακής διοίκησης και τις νέες συνοικίες.

Να σημειωθεί ότι αρχικά είχε την μορφή μιας ξύλινης γέφυρας που περνούσε πάνω από την τάφρο. Με το πέρασμα του χρόνου διαπλατύνθηκε με επιχωματώσεις.

 

Η πρώτη ανάπλαση έγινε το 1972, διακόπηκε όμως με την εισβολή του 1974, έγιναν και άλλες προσπάθειες ανάπλασης χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το 2003 πάρθηκε η απόφαση και τα έργα ξεκίνησαν.

Ένα «στολίδι» στην καρδιά της Λευκωσίας

Η παράδοση της Πλατείας Ελευθερίας θα πραγματοποιηθεί από μέρα σε μέρα. Πολλά κομμάτια του έργου, στο επίπεδο του δρόμου, είναι τελειωμένα.

Πρόκειται για ένα στολίδι που θα κοσμεί την καρδιά της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των γυαλιών για τα οποία εργάστηκε ειδικό συνεργείο από την Πορτογαλλία, η φωταγώγηση της πλατείας, ενώ έχει τελειώσει τις εργασίες του και το εργοτάξιο που εργαζόταν προς την πλευρά Ευαγόρου.

Αναμένονται μόνο κάποιες λεπτομέρειες στην πλατεία όπως το να τοποθετηθούν τα παγκάκια για τους επισκέπτες.

Αρχές της άλλης εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει η ασφαλτόστρωση της Στασίνου ωστόσο πρόκειται για εργασίες οι οποίες δεν επηρεάζουν την πορεία ολοκλήρωσης της γέφυρας. Υπενθυμίζεται ότι η πλατεία θα είναι μόνο για τους πεζούς, ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμος Λευκωσίας έχει ετοιμάσει ήδη τρεις εκδηλώσεις με βάση τις πληροφορίες μας.

Δεν θα πάρουμε το ρίσκο να σας πούμε πότε ακριβώς θα παραδοθεί στο κοινό, θα σας πούμε όμως με βεβαιότητα ότι θα μπορείτε να κάνετε την βόλτα σας τις εορταστικές μέρες που έρχονται!

 

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X