ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Φεύγουν για Ισραήλ δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ομάδα εδάφους (Vid)

Η απόφαση ελήφθη και το πρωί της Παρασκευής αναχωρούν

Δυο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών της Κυπριακής Δημοκρατίας, με πλήρωμα δύο ατόμων στο κάθε ένα αναχωρούν στις 5.30 το πρωί της Παρασκευής με προορισμό τη Χάιφα, προκειμένου να συνδράμουν τις προσπάθειες για κατάσβεση των πυρκαγιών στο Ισραήλ.

Επίσης τετραμελής ομάδα υποστήριξης εδάφους από το Τμήμα Δασών θα αναχωρήσει στις 10 το πρωί της Παρασκευής από τη Λάρνακα για τη γειτονική χώρα.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν πως η Κυπριακή Δημοκρατία έλαβε απόψε το αίτημα από το Ισραήλ για διάθεση από την Κύπρο δυο πυροσβεστικών αεροσκαφών για να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις για κατάσβεση των πολλαπλών εστιών φωτιάς που μαίνονται στη γειτονική χώρα.

Ενημερώθηκε το Τμήμα Δασών και τα δυο αεροσκάφη του, με δυο άτομα πλήρωμα στο καθένα, θα απογειωθούν αύριο το πρωί στις 5.30 από το αεροδρόμιο Λάρνακας με προορισμό τη Χάιφα. Την ίδια στιγμή προγραμματίζεται η μετάβαση στο Ισραήλ τετραμελούς ομάδας υποστήριξης εδάφους από το Τμήμα Δασών, που θα αναχωρήσει με πτήση της Cyprus Airways αύριο το πρωί στις 10.

Βίντεο από τις προσπάθειες κατάσβεσης:

Πηγή: ΚΥΠΕ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X