ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έρχονται νέα αυστηρότερα μέτρα - Τι θα γίνει σε Λεμεσό και Πάφο

Τα ανακοινώνουν απόψε

Με την επιβολή τοπικού lockdown στη Λεμεσό και στην Πάφο όπου παρουσιάζεται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο να φαίνεται ως το επικρατέστερο σενάριο, συνέρχεται σήμερα το βράδυ το Υπουργικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποφασίσει νέα αυστηρότερα μέτρα για περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Η συνεδρία πραγματοποιείται στον απόηχο τη βεβαρημένης επιδημιολογικής εικόνας που καταγράφει το τελευταίο διάστημα η Κύπρος, με συνεπακόλουθη την αύξηση της πίεσης στο σύστημα υγείας λόγω της ανοδικής πορείας των εισαγωγών στα νοσηλευτήρια. Στην ανακοίνωση των αποφάσεων αναμένεται ότι θα προβεί ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, απευθυνόμενος προς τον λαό.

Όπως είχε αναφέρει το ΚΥΠΕ, το επικρατέστερο σενάριο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να επιβληθεί τοπικό lockdown σε Λεμεσό και Πάφο με αυστηροποίηση των μέτρων στην υπόλοιπη Κύπρο.

Σε ενδεχόμενο τοπικού lockdown σε Λεμεσό και Πάφο, θα απαγορεύεται η μετακίνηση των κατοίκων των δύο επαρχιών προς άλλες πόλεις ενώ αναμένονται ότι θα παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία και καταστήματα λιανικού εμπορίου ενώ θα κλείσουν χώροι εστίασης και άλλες επιχειρήσεις υψηλού κινδύνου.

Αν και είναι απομακρυσμένο ενδεχόμενο, δεν αποκλείεται όμως, και το καθολικό lockdown λαμβανομένης υπόψη της κατάστασης, όπως καταγράφεται στο σύστημα υγείας. Στόχος είναι η μείωση των κρουσμάτων ώστε πριν τα Χριστούγεννα να μπορέσει να λειτουργήσει η αγορά. Άλλο ενδεχόμενο, είναι η περαιτέρω αυστηροποίηση των ήδη υπαρχόντων μέτρων.

Το θέμα των νέων μέτρων συζητήθηκε και σε χθεσινή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, με την παρουσία των Υπουργών των οποίων στην αρμοδιότητα εμπίπτουν οι τομείς που θα επηρεαστούν από τα νέα μέτρα.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση