ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έριξαν τον φρουρό - «γυναίκα» στα «σχοινιά» οι μαθητές

Απέσπασε φωτογραφίες και βίντεο ακατάλληλου περιεχομένου

Δημήτρης Λουκά

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε σε Λύκειο της πρωτεύουσας από την είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας και αφορά φρουρό ασφαλείας ο οποίος παρίστανε την γυναίκα μέσω διαδικτύου αποσπώντας αριθμό φωτογραφιών και βίντεο ακατάλληλου περιεχομένου από ανυποψίαστους ανηλίκους.

Όπως μας ανέφερε αστυνομική πηγή, το κουβάρι της υπόθεσης ξετύλιξαν οι ίδιοι οι μαθητές αφού υποψιάστηκαν τον 28χρονο φρουρό ασφαλείας από συζητήσεις που είχαν μαζί του. Οι συζητήσεις τους, μεταξύ άλλων, περιείχαν και την επιθυμία της «άγνωστης γυναίκας» για γυμνές φωτογραφίες των ανηλίκων.


Φρουρός Ασφαλείας σε σχολείο ο 28χρονος που αποσπούσε γυμνές φωτογραφίες


Η όλη συμπεριφορά του 28χρονου κίνησε την περιέργεια των μαθητών και έτσι σκαρφίστηκαν το πώς θα τον πιάσουν στα πράσα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μαθητές την ώρα του διαλείμματος και έχοντας οπτική επαφή τόσο με τον ύποπτο όσο και με το κινητό του, έστειλαν μήνυμα στο προφίλ της γυναίκας-φάντασμα και ανακάλυψαν πως ο 28χρονος ήταν πίσω από αυτό.

Μαθητής ενημέρωσε τον διευθυντή του σχολείου για το όλο περιστατικό και αυτός με την σειρά του την Αστυνομία, που προέβη στην σύλληψή του.

Σημειώνεται πως ανακρινόμενος, ο 28χρονος παραδέχθηκε την διάπραξη των αδικημάτων, καθώς επίσης και ότι έλαβε με τον ίδιο τρόπο αρχεία φωτογραφίας και βίντεο από ακόμη τέσσερα ανήλικα πρόσωπα.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει ο νεαρός είναι σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών, απόκτηση/κατοχή, απόκτηση-πρόσβαση σε παιδική πορνογραφία και πλαστοπροσωπία μέσω συστήματος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Υπενθυμίζουμε πως ο νεαρός οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησής του.

Ανησυχία εκφράζει η ΟΕΛΜΕΚ

Κληθείς να σχολιάσει το συμβάν ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, μας ανέφερε «Είναι μια σοβαρή υπόθεση, η οποία ανησύχησε εκπαιδευτικούς και μαθητές».

Ο κύριος Χατζησάββας σημείωσε πως «Η πρόληψη των φρουρών σε σχολεία θα πρέπει να περνά από αυστηρούς ελέγχους» προσθέτοντας ότι πρέπει το Υπουργείο Παιδείας να έχει στενή συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης έτσι ώστε να μην ξανασυμβεί σε σχολείο τέτοιο περιστατικό.

Τόνισε επίσης ότι αυτοί που έχουν την ευθύνη για την ασφάλεια των παιδιών θα πρέπει να έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

«Ξεσκονίζουν» τις ηλεκτρονικές συσκευές του υπόπτου

Σε έρευνα, που έγινε στην οικία του 28χρονου, παραλήφθηκαν ως τεκμήρια ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, δύο κινητά τηλέφωνα και μια κάρτα μνήμης, τα οποία θα τύχουν δικανικής εξέτασης.

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπιασε δουλειά όσον αφορά την εξέταση των ηλεκτρονικών συσκευών του υπόπτου.

Ανησυχούν οι γονείς

Τη μεγάλη τους ανησυχία εκφράζουν οι Οργανωμένοι Γονείς Μέσης Εκπαίδευσης μετά από το συγκεκριμένο περιστατικό κυρίως λόγω του ότι ένα τέτοιο επικίνδυνο άτομο προσλήφθηκε για να προσέχει τους μαθητές. Ζητούν παράλληλα από το Υπουργείο να ενισχύσει τα προγράμματα ενημέρωσης των μαθητών/τριών για τους κινδύνους του διαδικτύου.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Με μεγάλη ανησυχία πληροφορηθήκαμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι άντρας φρουρός ασφαλείας σε Λύκειο παρίστανε τη γυναίκα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και παρέσερνε μαθητές για να του στέλνουν γυμνές τους φωτογραφίες.

Το περιστατικό αυτό μας ανησύχησε ιδιαίτερα και μας προβληματίζει πολύ το γεγονός ότι ένα τέτοιο επικίνδυνο άτομο προσλήφθηκε για να προσέχει τα παιδιά μας.

Μας ανησυχεί επίσης το γεγονός ότι τα παιδιά μας με μεγάλη ευκολία και χωρίς αίσθηση του κινδύνου, στέλνουν προσωπικές τους φωτογραφίες σε αγνώστους. Στην εποχή της άμεσης πληροφόρησης, με σωρεία παρόμοιων περιστατικών να κατακλύζουν τους τίτλους ειδήσεων, και παρά τις εκκλήσεις της Αστυνομίας και άλλων αρμοδίων φορέων, υπάρχουν παιδιά που δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο.


Ποιά τα κριτήρια πρόσληψης φρουρών ασφαλείας στα σχολεία


Οφείλουμε ως γονείς να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας. Και ο μόνος τρόπος για να τα προστατεύσουμε είναι να είμαστε δίπλα τους και να φροντίσουμε να τους δίνουμε τη σωστή ενημέρωση για τους κινδύνους του διαδικτύου.

Θα ζητήσουμε από τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας να ενισχυθούν τα προγράμματα ενημέρωσης των μαθητών/τριών για τους κινδύνους του διαδικτύου, με βιωματικά εργαστήρια και όχι με στείρες διαλέξεις. Μόνο έτσι τα παιδιά μας θα αντιληφθούν τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την «εμπιστοσύνη» σε ψηφιακούς «φίλους/λες».

Θα συζητήσουμε επίσης το περιστατικό με τον φρουρό ασφαλείας και πιθανούς τρόπους καλύτερης επιλογής των ανθρώπων που θα βρίσκονται στα σχολεία μας και κοντά στα παιδιά μας.

Τονίζουμε ότι στηρίζουμε τον νέο θεσμό και τον θεωρούμε σημαντικό για την ασφάλεια των σχολικών μονάδων και των παιδιών και θα πρέπει να ενισχυθεί και να ενδυναμωθεί με κάθε τρόπο.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X