ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επιχείριση ΚΣΕΔ για εντοπισμό αγνοούμενου

Το ΚΣΕΔ, ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Σχέδιο Ε-Δ

Επιχείρηση εντοπισμού μέλους πληρώματος εμπορικού πλοίου επιχείρησε το ΚΣΕΔ σε θαλάσσια περιοχή ευθύνης έρευνας-διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας (FIR Λευκωσίας).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις 31 Αυγούστου 2023 και ώρα 11:20, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε πληροφορία που αφορούσε σε αγνοούμενο άτομο, μέλος του πληρώματος του υπό σημαία Λιβερίας εμπορικού πλοίου “CONTSHIP OAK”, το οποίο έπλεε σε θαλάσσια περιοχή στο βορειοδυτικό άκρο της Περιοχής Ευθύνης Έρευνας – Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας (FIR Λευκωσίας).

Το ΚΣΕΔ, ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Σχέδιο Ε-Δ "ΝΕΑΡΧΟΣ" και εφαρμόζοντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες που καθορίζονται στα σχετικά με την Ε-Δ διεθνή εγχειρίδια και κανονισμούς, κινητοποίησε τόσο το εμπλεκόμενο πλοίο “CONTSHIP OAK”, όσο και άλλα παραπλέοντα σκάφη, με σκοπό την εκτέλεση ερευνών προς εντοπισμό του αγνοούμενου ατόμου.

Μετά τη συμπλήρωση 72 ωρών από τη λήψη της πρώτης πληροφορίας και αφού ερευνήθηκε περιοχή 3600 NM² από συνολικά 31 παραπλέοντα πλοία, την Κυριακή 03 Σεπ 2023, η επιχείρηση ολοκληρώθηκε χωρίς να έχει εντοπιστεί οτιδήποτε που να συνδέεται με το αγνοούμενο άτομο, αναφέρεται. 

Παράλληλα, το ΚΣΕΔ σημειώνει ότι, για το περιστατικό ενημερώθηκαν τόσο η πλοιοκτήτρια εταιρεία του εμπορικού πλοίου “CONTSHIP OAK”, όσο και το κράτος νηολογίου.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση