ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Επίθεση» για μια φωτογραφία (Φωτορεπορτάζ)

«Πόλεμο» με κάμερες και μικρόφωνα έστησαν κυπριακά και διεθνή ΜΜΕ

Δημήτρης Λουκά

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ψευδή, όπως ισχυρίζεται η 19χρονη, καταγγελία για ομαδικό βιασμό της από δώδεκα Ισραηλινούς στην Αγία Νάπα, έδειξαν τα Μέσα Ενημέρωσης της γειτονικής χώρας, από την πρώτη στιγμή.

Πρωτόγνωρες καταστάσεις και σκηνές εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια όλων των μέχρι σήμερα διαδικασιών στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου. Οι Ισραηλινοί και η 19χρονη δέχθηκαν «επίθεση» από τα μέσα ενημέρωσης για να τους απαθανατισουν μέσα από το φωτογραφικό φακό. Οι δημοσιογράφοι που αφίχθηκαν στο νησί μας από τις πρώτες κιόλας ώρες της δημοσιοποίησης της είδησης, μαζί με τους Κύπριους συναδέλφους τους, έκαναν πόλεμο για να εξασφαλίσουν το τέλειο πλάνο ή μια δήλωση από τα άμεσα ενδιαφερόμενα άτομα, ακόμα και μέσα από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Αυτές οι σκηνές εκτυλίχθηκαν από την πρώτη παρουσία των Ισραηλινών για την έκδοση του διατάγματος κράτησής τους, μέχρι και τις δύο ημέρες της παρουσίας της 19χρονης Βρετανίδας. Εύλογο το γιατί, καθώς η δική της στροφή των 180 μοιρών και η αλλαγή της κατάθεσής της σε σχέση με τον «ομαδικό βιασμό», οδήγησε τις Αρχές να αφήσουν ελεύθερους τους Ισραηλινούς, προκαλώντας ανακούφιση και αισθήματα δικαίωσης στις οικογένειες και στους δικηγόρους τους.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X