ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επιστροφή χρημάτων στους πολίτες για ανακύκλωση

Ήδη η Βουλή ψήφισε την νομοθεσία για τις κοινωνικές επιχειρήσεις, οι οποίες μπορούν να αναλαμβάνουν την ευθύνη για συλλογή, επισκευή και επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων.

Στέλιος Ξιουρής

Κίνητρα στους πολίτες ώστε να ανακυκλώνουν θα επιχειρήσει να δώσει η Κυβέρνηση με παρότρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θεσμοθέτηση από το Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα οι καταναλωτές θα πληρώνουν ένα επιπλέον ποσό, για παράδειγμα ένα ευρώ, κατά την αγορά του προϊόντος, ποσό το οποίο θα λαμβάνουν πίσω, όταν επιστρέφουν το μπουκάλι.

Στα μπουκάλια θα υπάρχει σχετική σήμανση ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα αισχροκέρδειας. Η ίδια πρακτική θα μπορεί να εφαρμοστεί για τις μπαταρίες, τα λάστιχα, τα ηλεκτρικά ήδη και άλλα αντικείμενα.

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής συζητά νομοσχέδιο, με το οποίο οι πολίτες θα πληρώνουν ανάλογα με τα απόβλητα τα οποία παράγουν, πρακτική η οποία εφαρμόζεται σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο πρόεδρος των Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, αναφέρθηκε στο παράδειγμα της διαχείρισης μπουκαλιών, είτε γυάλινα, είτε πλαστικά.

Προωθείται επίσης η πρακτική της επαναχρησιμοποίησης επίπλων ή άλλων αντικειμένων. Ήδη η Βουλή ψήφισε την νομοθεσία για τις κοινωνικές επιχειρήσεις, οι οποίες μπορούν να αναλαμβάνουν την ευθύνη για συλλογή, επισκευή και επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση