ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επεισοδιακή καταδίωξη: Παραδέχθηκε την κλοπή του οχήματος ο 35χρονος

Οσον αφορά το δεύτερο άτομο, ηλικίας επίσης 35 ετών, που είχε συλληφθεί χθες από την Αστυνομία, ανακρίθηκε ωστόσο δεν προέκυψε μαρτυρία εναντίον του

ΚΥΠΕ

Συλληφθείς άνδρας ηλικίας 35 ετών, παραδέχθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας κλοπή αυτοκινήτου, αδίκημα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι ανακριτές της υπόθεσης καταχώρησαν σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου την υπόθεση και ο 35χρονος παραδέχθηκε ενοχή για κλοπή αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα το Δικαστήριο να ορίσει την 2α Οκτωβρίου ως ημερομηνία για ανάγνωση γεγονότων και επιβολή ποινής.

Μέχρι τότε το Δικαστήριο διέταξε όπως ο 35χρονος παραμείνει υπό κράτηση.

Οσον αφορά τα τροχαία αδικήματα, ο άνδρας παραδέχθηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, την αλόγιστη και επικίνδυνη οδήγηση, παράλειψη να σταματήσει σε σήμα αστυνομικού, ενώ αρνήθηκε ενοχή σε σχέση με τα αδικήματα άρνησης παροχής τελικού δείγματος εξέτασης ναρκοτέστ και οδήγησης χωρίς να καλύπτεται από ασφάλεια.

Το Δικαστήριο όρισε την 13η Οκτωβρίου ως ημερομηνία για εκδίκαση των αδικημάτων τα οποία δεν παραδέχθηκε. Ο 35χρονος κλήθηκε να καταβάλει ως εγγύηση το ποσό των 500 ευρώ σε μετρητά, όρο τον οποίο δεν εκπλήρωσε και παρέμεινε υπό κράτηση.

Οσον αφορά το δεύτερο άτομο, ηλικίας επίσης 35 ετών, που είχε συλληφθεί χθες από την Αστυνομία, ανακρίθηκε ωστόσο δεν προέκυψε μαρτυρία εναντίον του και απολύθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας «καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από 57χρονο, ότι το μεσημέρι της Τρίτης 19 Σεπτεμβρίου, κλάπηκε το αυτοκίνητο του, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε περιοχή της Λάρνακας, με τα κλειδιά στη μίζα. Επίσης, έγινε καταγγελία από 43χρονο, ότι επίσης χθες Τρίτη, κλάπηκε από το αυτοκίνητο του, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην αυλή της οικίας του στη Λάρνακα, ξεκλείδωτο με τα κλειδιά στη μίζα, μία τσάντα που περιείχε ένα tablet αξίας 500 ευρώ και μία τραπεζική κάρτα».

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων εντοπίστηκε γύρω στις 2.20 χθες το μεσημέρι, από μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας το όχημα του 57χρονου, στο οποίο επέβαιναν δύο πρόσωπα ηλικίας 35 ετών. Τα μέλη της Αστυνομίας τους ζήτησαν να βγουν από το όχημα, πράγμα το οποίο έπραξε ο ένας εκ των δύο, ενώ ο δεύτερος φέρεται να διέφυγε από το μέρος, «οδηγώντας αλόγιστα και επικίνδυνα, με ιλιγγιώδη ταχύτητα και στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας».

Ακολούθως το κλοπιμαίο όχημα προσέκρουσε σε νησίδα του δρόμου και ακινητοποιήθηκε, ενώ ο 35χρονος «προσπάθησε να διαφύγει πεζός, αλλά συνελήφθη από τα μέλη της Αστυνομίας». Από περαιτέρω εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος, δεν ήταν κάτοχος άδειας οδηγού, «ενώ υποβλήθηκε σε προκαταρκτικό έλεγχο ναρκοτέστ με θετική ένδειξη».

Σε έρευνα που ακολούθησε εντός του οχήματος φέρεται να εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων η τσάντα με το tablet και τρία μαχαίρια.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Κιτίου και η Τροχαία Λάρνακας συνεχίζουν τις εξετάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση