ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο κελί για δύο μέρες ο 55χρονος που επιτέθηκε σε στρατιώτη

Δεν παραδέχεται ότι τον χτύπησε

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκε ο 55χρονος που επιτέθηκε σε στρατιώτη στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας.

Οι ανακριτές της υπόθεσης αιτήθηκαν από το δικαστήριο την προσωποκράτηση του 55χρονου για την περίοδο δύο ημερών. Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της αστυνομίας.

Οι Αρχές έλαβαν μέχρι στιγμής έξι καταθέσεις ενώ θα ληφθούν ακόμη τριάντα.  Ο 55χρονος σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, παραδέχθηκε ότι έσπρωξε τον στρατιώτη αλλά όχι ότι τον χτύπησε στο πρόσωπο. 

Σημειώνεται πως ο δικηγόρος του 55χρονου δεν έφερε ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας για την κράτηση του πελάτη του.

Επανασυνελήφθη ο 55χρονος

Συνελήφθη χθες βράδυ με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση 55χρονος, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση επίθεσης.

Ο 55χρονος αφού ανακρίθηκε γραπτώς, στη συνέχεια επανασυνελήφθη βάσει νέου δικαστικού εντάλματος για το αδίκημα της παράνομης συνάθροισης και οχλαγωγίας.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.

Καταδίκασαν το περιστατικό 

Θύελλα αντιδράσεων είχε ξεσπάσει με αφορμή τα όσα εκτυλίχθηκαν το Σάββατο (29/2) κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στην οποία κατήλθε μεμονωμένη μερίδα πολιτών στο οδόφραγμα της Λήδρας που αντιδρούσε στο προσωρινό κλείσιμο οδοφραγμάτων ελέω κορωνοϊού. Η επίθεση πολίτη κατά στρατιώτη που βρισκόταν εκεί σε υπηρεσία, προκάλεσε ποικίλα σχόλια εκ μέρους πολιτικών κομμάτων αλλά και απλών πολιτών.

Πολιτική ηγεσία, Αστυνομία, Υπουργείο Άμυνας και Υπουργός Δικαιοσύνης καταδίκασαν απερίφραστα το περιστατικό.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Γιώργος Σαββίδης, είχε δώσει ρητές οδηγίες στον Αρχηγό Αστυνομίας για άμεση διερεύνηση του περιστατικού κατά εθνοφρουρού στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Κύπρος Μιχαηλίδης, από την πρώτη στιγμή που έτυχε ενημέρωσης, έδωσε άμεσα οδηγίες στον Βοηθό Αρχηγό Επιχειρήσεων, για άμεση και εις βάθος διερεύνηση του επεισοδίου, ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.

Το βίντεο που «έκαψε» τον 55χρονο

Σάλο είχε προκαλέσει το βίντεο που έκανε το γύρο του διαδικτύου. Κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το χθες πρωί με πολίτες που συγκεντρώθηκαν στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας για να διαδηλώσουν υπέρ της διάνοιξης των οδοφραγμάτων, αψηφώντας την απόφαση της κυβέρνησης για προσωρινό κλείσιμο ελέω κορωνοϊού, τα αίματα άναψαν.

Στο εν λόγω βίντεο πολίτης φαίνεται να επιτίθεται κατά στρατιώτη που βρισκόταν εκεί.

Οι εικόνες προκάλεσαν αντιδράσεις με πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X