ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξέφυγε η κατάσταση - Η «αστυνομία» έσπρωχνε άνδρες των Ηνωμένων Εθνών (vid)

Διαμαρτυρήθηκαν ξανά για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων

Διαμαρτυρήθηκαν  εκ νέου οι Τουρκοκύπριοι μετά από την απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας να κλείσει προσωρινά τα οδοφράγματα λόγω κορωνοϊού.

Στην περιοχή της οδού Λήδρας, βρίσκονται μέλη της Κυπριακής Αστυνομίας από την πλευρά των ελεύθερων περιοχών καθώς και «αστυνομία» των κατοχικών δυνάμεων από την απέναντι πλευρά. Μέλη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ είναι επίσης στο σημείο για την αποφυγή οποιουδήποτε δυσάρεστου περιστατικού.

Όπως μπορείτε να δείτε σε βίντεο που δημοσίευσε η «Haber Kibris», η «αστυνομία» σπρώχνει άνδρες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Η ένταση μεταξύ «αστυνομικών» και μελών της ΟΥΝΦΙΚΥΠ προήλθε όταν οι πρώτοι έσπρωχναν διώχνοντας άνδρες τς ΟΥΝΦΙΚΥΠ που βρισκόταν στο υπόστεγο που οδηγεί στο τ/κ σημείο ελέγχου λέγοντάς τους ότι δεν είναι δικαιοδοσία τους και είναι «έδαφος της τδβκ», εννοώντας το ψευδοκράτος.

Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ καλεί διαδηλωτές να απόσχουν από ενέργειες που διαταράσσουν τη δημόσια τάξ

Μη εξουσιοδοτημένες δραστηριότητες στη νεκρή ζώνη απαγορεύονται αυστηρά, λέει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η οποία καλεί τους διαδηλωτές να απόσχουν από οποιεσδήποτε ενέργειες διαταράσσουν τη δημόσια τάξη.

Ενόψει της νέας εκδήλωσης διαμαρτυρίας στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας, τη Δευτέρα, ο Εκπρόσωπος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Αλίμ Σιντίκ δήλωσε ότι η ασφάλεια των πολιτών είναι η πιο σημαντική μας προτεραιότητα.

Αν και η ΟΥΝΦΙΚΥΠ υποστηρίζει το δικαίωμα σε ειρηνικές διαδηλώσεις, οι μη εξουσιοδοτημένες δραστηριότητες στη νεκρή ζώνη απαγορεύονται αυστηρά, λέει.

«Καλούμε όλους τους διαδηλωτές να απόσχουν από οποιεσδήποτε ενέργειες οι οποίες διαταράσσουν τη δημόσια τάξη» προσθέτει ο κ. Σιντίκ.

Λέει τέλος ότι "η ειρηνευτική δύναμη έχει ενισχύσει την παρουσία της επί του εδάφους και συντονίζει τις ενέργειές της στενά με τις δύο πλευρές για τη διατήρηση της ειρήνης".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση