ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
12° Λευκωσία,
22 Ιανουαρίου, 2022
sport fm - listen live

Ένταση στη Βουλή - Επέδωσαν ψήφισμα στη Βουλή για κατάργηση των μέτρων

Επικαλούνται δημοσκοπήσεις σύμφωνα με τις οποίες 81% των πολιτών διαφωνεί με τα μέτρα αυτά

ΚΥΠΕ

Με εντάσεις συνεχίζεται η διαμαρτυρία πολιτών κατά της χρήσης μάσκας στα δημοτικά σχολεία, των ελέγχων με rapid test και των εμβολιασμών έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στο συνεδριακό κέντρο.

Οι διαδηλωτές σε ψήφισμα οι οποίοι επέδωσαν στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπή Παιδείας Παύλο Μυλωνά, ζητούν κατάργηση των μέτρων που επέβαλε ο Υπουργός Υγείας και όπως αναφέρουν «αγγίζουν τα όρια του παραλογισμού». Ζητούν όπως εισέλθει αντιπροσωπεία τους στην συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας, η οποία συζητά το θέμα της εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα σχολεία για διαχείριση περιστατικών της νόσου COVID-19.


 Χαμός έξω από τη Βουλή: «Κάτω η Χούντα του Αναστασιάδη»


Στο ψήφισμα το οποίο υπογράφει το πολιτικό κίνημα η «Νίκη» αναφέρεται ότι ο κυπριακός λαός ζητά την κατάργηση των παράλογων μέτρων που επέβαλε ο Υπουργός Υγείας ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχονται από τον περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο και οι οποίες εκχωρήθηκαν με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και όχι από τη Νομοθετική εξουσία.

Επικαλούνται μάλιστα δημοσκοπήσεις σύμφωνα με τις οποίες 81% των πολιτών διαφωνεί με τα μέτρα αυτά. Παράλληλα ζητούν συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου για συζήτηση του θέματος.

Οι διαμαρτυρόμενοι φωνάζουν συνθήματα όπως «κάτω από τα χέρια από τα παιδιά μας» «ψωμί παιδεία ελευθερία», «παραιτηθείτε», ενώ υπήρξαν και φωνές που ζήτησαν την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές δεν φορούν προστατευτική μάσκα, ενώ στη διαμαρτυρία βρίσκονται και παιδιά του δημοτικού και του νηπιαγωγείου.

Σε πανό αναγράφονται συνθήματα όπως «Τα παιδιά μας δεν είναι πειραματόζωα», «Ναι στη Δημοκρατία, ναι στα ανθρώπινα δικαιώματα, Όχι στην νέα τάξη πραγμάτων» και «Όχι στον φασισμό της νέας τάξης πραγμάτων».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση