ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ένοχη η 19χρονη - «Η μόνη στιγμή που είπε την αλήθεια…»

Ένοχή κρίθηκε από το δικαστήριο η 19χρονη Βρετανή

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας (30/12), την απόφαση του, για ενοχή της νεαρής, από τη Βρετανία, ηλικίας 19 χρόνων, η οποία κατηγορείται για δημόσια βλάβη ύστερα από ψευδή καταγγελία για βιασμό της από 12 Ισραηλινούς.

Αξίζει να αναφερθεί πως το δικαστήριο σημείωσε στην απόφασή του ότι η μόνη περίπτωση στην οποία η κατηγορουμένη είπε την αλήθεια είναι ότι έκανε καταγγελία γιατί αντιλήφθηκε ότι την βιντεοσκοπούσαν και ντράπηκε.

Η συνήγορος υπεράσπισης αγόρευσε για μετριασμό της ποινής και ο δικαστής όρισε την 7η Ιανουαρίου ως την ημερομηνία για την επιβολή ποινής.


Μάζεψαν τεράστιο ποσό για την 19χρονη - Πιστεύουν στο «θαύμα»


Η Βρετανίδα είχε καταγγείλει στην Αστυνομία στις 17 Ιουλίου ότι είχε υποστεί βιασμό από τους Ισραηλινούς, με αποτέλεσμα επτά εξ αυτών να συλληφθούν.

Ωστόσο στη συνέχεια οι νεαροί αφέθηκαν ελεύθεροι και επέστρεψαν στη χώρα τους, όταν η κοπέλα έδωσε κατάθεση στις 27 Ιουλίου, στην οποία παραδέχθηκε ότι δεν υπέστη βιασμό.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι επειδή την ώρα που είχε σεξουαλική συνεύρεση με έναν από τους Ισραηλινούς, εισήλθαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και άλλα άτομα, που βιντεοσκοπούσαν με τα κινητά τους τηλέφωνα την πράξη, αισθάνθηκε ντροπή και εξευτελισμό και γι’αυτό προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Η 19χρονη συνελήφθη στις 28 Ιουλίου και εναντίον της απαγγέλθηκε κατηγορία για δημόσια βλάβη, κατηγορία την οποία απέρριψε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου.



Μετά την εξέλιξη αυτή άρχισε ακροαματική διαδικασία στην οποία κατέθεσε η ίδια η 19χρονη, ενώ κλήθηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης, μία φίλη της που βρισκόταν μαζί της στην Κύπρο, δύο εμπειρογνώμονες από την Βρετανία, ένας γλωσσολόγος και η ψυχίατρος που την παρακολουθούσε ενώ η κοπέλα βρισκόταν στην Κύπρο και ο Ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης.

Στις 12/12 είχε οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου η 19χρονη Βρετανή, που κατηγορείται για δημόσια βλάβη ύστερα από ψευδή καταγγελία για βιασμό της από 12 Ισραηλινούς και το δικαστήριο όρισε την 30η Δεκεμβρίου για επόμενη δικάσιμο, όπου θα ανακοινωθεί αν κρίνεται ένοχη ή αθώα.

Η ημερομηνία της επόμενης δικαστικής διαδικασίας, προκάλεσε αναστάτωση στην 19χρονη και την οικογένειά της, αφού δεν ήθελε να περάσει στην Κύπρο τα Χριστούγεννα.

Μάλιστα, η μητέρα της νεαρής, μιλώντας στο BBC αναφέρθηκε σε αυτό το γεγονός, μιλώντας σε έντονο ύφος.

Να θυμίσουμε επίσης ότι προηγουμένως, το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό των συνηγόρων της κατηγορουμένης ότι η κατάθεσή της στις 28 Ιουλίου ήταν προϊόν πίεσης από πλευράς της κυπριακής αστυνομίας, με τον δικαστή να αναφέρει είναι ατεκμηρίωτος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X