ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εμπρησμός οχήματος δημόσιας κατήγορου: Ξεσκονίζουν και υποθέσεις του συζύγου της

Αναζητούν κλειστά κυκλώματα οι Αρχές

24news team

Τα κομμάτια του παζλ προσπαθούν να στήσουν οι διωκτικές αρχές αναφορικά με τον εμπρησμό οχήματος 50χρονης δημόσιας κατήγορου στην Πάφο που διαπράχθηκε γύρω στις 21:30 το βράδυ της Τρίτης, 16 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ανακρίθηκαν πρόσωπα των οποίων η δημόσια κατήγορος χειρίστηκε υποθέσεις τους ενώ παράλληλα οι έρευνες στρέφονται και προς την πλευρά των υποθέσεων που διαχειρίζεται ο σύζυγός της ο οποίος είναι υπεύθυνος της ΥΚΑΝ Πάφου.

Όπως τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Διασπορά Ειδήσεων» με την Οριάνα Παπαντωνίου, οι έρευνες των αστυνομικών αρχών αυτή την στιγμή είναι προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι ανακριτές της υπόθεσης αναζητούν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης με σκοπό τον εντοπισμό μαρτυρίας που θα βοηθήσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Θυμίζουμε πως οι δράστες ενήργησαν υπό το σκότος θέτοντας φωτιά στο όχημα της δημόσιας κατήγορου, που ήταν σταθμευμένο στην πολυκατοικία που διαμένει.

Το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν σε δύο άλλα αυτοκίνητα.

«Η θρασύτατη, εγκληματική επίθεση εναντίον της συναδέλφου μας είναι επίθεση εναντίον της Νομικής Υπηρεσίας»

«Για δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα μήνα, η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας καθίσταται στόχος εγκληματικών στοιχείων.
Η θρασύτατη, εγκληματική επίθεση εναντίον της συναδέλφου μας, Δημόσιας Κατηγόρου, στην Πάφο, είναι επίθεση εναντίον της Νομικής Υπηρεσίας, της Δικαιοσύνης και του Κράτους Δικαίου, και ταράζει συθέμελα την Πολιτεία», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης. 

«Δεν αρκούν πλέον δηλώσεις και τα ευχολόγια. Δεν υπάρχει περιθώριο ανοχής.

Θα περιοριστώ στα αυτονόητα:

Πρώτον, η Πολιτεία οφείλει αμέσως να προστατεύσει όλους τους λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας, οι οποίοι, στο πλαίσιο εκτέλεσης των υψηλών καθηκόντων τους, καθημερινά τίθενται αντιμέτωποι με το οργανωμένο έγκλημα, και

Δεύτερον, αναμένεται ότι οι αρμόδιες Αρχές θα εξιχνιάσουν πλήρως τόσο αυτήν όσο και την προηγούμενη, πρόσφατη βομβιστική επίθεση εναντίον άλλης συναδέλφου μας στην Πάφο.

Επίσης, συλλογικά, οι τρεις εξουσίες του Κράτους -Εκτελεστική, Νομοθετική και Δικαστική- η κάθε μια στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, πρέπει να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα.

Τόσο εγώ όσο και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας στεκόμαστε δίπλα από τους συναδέλφους μας, με αμέριστη τη συμπαράσταση και τη στήριξή μας προς τη συνάδελφο και την οικογένειά της, όπως και προς όλους τους λειτουργούς μας. Ήδη ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας με την προϊστάμενη Εισαγγελέα των Δημοσιών Κατηγόρων επισκέφθηκαν νωρίς το πρωί την Πάφο και είχαν συνάντηση με τη συνάδελφο δημόσια κατήγορο, την Αστυνομία και όλους τους συναδέλφους δημόσιους κατηγόρους στην Πάφο.
Το βέβαιο είναι ότι συνεχίζουμε στοχοπροσηλωμένα την εκτέλεση της υψηλής αποστολής μας υπέρ του Κράτους Δικαίου και της Δικαιοσύνης».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση