ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λάρνακα: Υπό κράτηση ο 37χρονος για την υπόθεση εμπορίας προσώπων

Μαρτυρία «έκαψε» 37χρονο

Το Επαρχιακό Δικαστήριο εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης πέντε ημερών εναντίον 37χρονου αλλοδαπού για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης ενήλικων προσώπων, απαγωγής και συνωμοσίας προς διάπραξη εικονικού γάμου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ύστερα από μαρτυρία που εξασφαλίστηκε, ο 37χρονος θα τελούσε εικονικό γάμο με αλλοδαπή, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν και τελούν υπό κράτηση άλλα δύο πρόσωπα, ηλικίας 50 και 35 ετών.

Τα γεγονότα 

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, άγνωστα πρόσωπα προσέγγισαν την 20χρονη και μία 23χρονη και τις έπεισαν να έρθουν στην Κύπρο από χώρα του εξωτερικού, με σκοπό την τέλεση εικονικού γάμου με αλλοδαπούς, για το χρηματικό ποσό των 2,500 ευρώ.

Με την άφιξη τους στην Κύπρο, αρχές Αυγούστου, 2019, τις παρέλαβε ο 50χρονος, ενώ οι δύο γυναίκες μετά από μία βδομάδα ζήτησαν να φύγουν, από την οικία στην οποία βρίσκονταν. Ο 50χρονος αρνήθηκε να τις αφήσει, ενώ κρατούσε ο ίδιος τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 50χρονος ύποπτος τις μετέφερε στη συνέχεια σε άλλο χώρο, όπου εκεί υποχρέωνε την 23χρονη να έρχεται σε
συνουσία με άλλα πρόσωπα έναντι αμοιβής, ενώ το Σεπτέμβριο, τις υποχρέωσε με βία και απειλές, να τελέσουν εικονικούς γάμους και πήρε την αμοιβή ο ίδιος.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση